Venezuela își asumă Președinția Pro Tempore din Spațiul Social al Mercosur


pro_temporeMontevideo, 25 iunie 2016 (MPPRE).

Uruguay a transferat vineri Președinția Pro Tempore din Spațiul Social al Pieței Comune din Sud (Mercosur) către Venezuela, în cadrul reuniunii Ordinare a Miniștrilor Dezvoltării Sociale, care a avut loc în Montevideo.

Președinția Pro Tempore a fost primită de către delegația venezueleană, formată din vicepreședintele venezuelean al Spațiului Social al Venezuelei, Jorge Arreaza, și ministrul culturii, Freddy Ñáñez.

Delegația venezueleană a prezentat, de asemenea, programul activităților planificate pentru Președinția Pro Tempore a blocului, împreună cu cea a Uniunii Națiunilor Sud-Americane (Unasur).
Arreaza a asigurat că Venezuela se angajează să promoveze și să consolideze Planul Strategic de Acțiune Socială a Mercosur, care urmărește să combată diferențele sociale și să asigure drepturile omului, drepturile economice, sociale și culturale, în special a populației mai vulnerabile.

“Marele angajament este de a continua cu toate procesele, să se faciliteze toate procesele în toate domeniile, dar inima noastră mereu face un efort pentru nivelul social”, a spus Jorge Arreaza în timpul discursului său de la întâlnirea din Montevideo, Uruguay.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets