Venezuela îşi prezintă atracţiile turistice în cadrul Târgului Internaţional de Turism de la Berlin

Venezuela îşi prezintă atracţiile turistice în cadrul Târgului Internaţional de Turism de la Berlin


targ_turismBerlin, 11 martie 2016 (Biroul de Presă al Ministerul Turismului).

În timpul Târgului Internațional de Turism de la Berlin (ITB Berlin 2016), Ministra Puterii Populare pentru Turism, Marleny Contreras a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai. Acesta a clasificat întâlnirea cu ministra venezueleană drept o oportunitate de a stabili acorduri în vederea dezvoltării constante a turismului venezuelean.

Contreras i-a prezentat lui Rifai imagini ale atracțiilor naturale ale Venezuelei, relevante pentru turiștii internaționali de astăzi. În această privință, acesta a fost impresionat de maiestuozitate cascadei Salto Ángel, precum și El Hacha şi el Sapoi, văzute din Campamento Canaima. În acelaşi timp, Rifai a admirat măreția și frumuseţea Sistemului Teleferic din Merida Mukumbarí și, de asemenea, a subliniat faptul că insulele La Tortuga, Blanquilla și Arhipelagul Los Roques sunt destinații ideale pentru turism.

Ministra a făcut cunoscută, de asemenea şi derularea proiectului integral al insulei Margarita la care participă sectorul privat şi cel comunitar şi a informat că Guvernul Naţional sprijină micii întreprinzători prin intermediul creditelor şi al creşterii competenţei acestora în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor turistice.

Contreras a adresat mulţumiri lui Rifai pentru valoroasele recomandări în sensul consolidării turismului naţional. Rifai, la rândul său, şi-a afirmat toată intenţia de a sprijini Venezuela în planurile sale în materie turistică.

Cu scopul de a stimula fluxul de turişti către Venezuela, ministra Marleny Contreras a asigurat că ţara îşi consolidează poziţia de destinaţie turistică prin reintegrarea în grupul de lucru Arge – LateinAmerika. Această asociaţie vizează favorizarea turismului către America Latină din partea naţiunilor vorbitoare de limbă germană.

Contreras a primit şi pe Eblen Jalil, reprezentant al revistei “National Geographic”, care şi-a manifestat interesul pentru promovarea, prin intermediul presei scrise, a noului Sistem Teleferic din Merida Mukumbarí. La rândul lor, membrii Fundaţiei Termatalia din Galicia, Spania, specializată în turism pentru sănătate cu ape termale, şi-au manifestat interesul pentru aceste resurse prezente în Venezuela.

O altă întâlnire fructuoasă a fost cu Susane Schulz, reprezentantă a World Insight, cu care s-au stabilit acţiuni pentru asistenţă optimă a turiştilor germani care aleg să cunoască atracţiile venezuelene. Contreras a subliniat potenţialul pe care îl deţine ţara în domeniul turismului de aventură, ce poate fi experimentat în diferite destinaţii: soare şi plajă, munţi, câmpie, pădure sau oraş.

Titulara mandatului pentru turism a primit şi vizita studenţilor de la Școala Universitară de Turism din Lanzarote, insulele Canare, Spania. Cu această ocazie, Contreras a încurajat tinerii pentru a cunoaște Venezuela şi a se bucura de frumusețea peisajelor oferite de acest teritoriu cu multiple destinații.

În mod similar, la standul creol a fost realizat un schimb de experiență cu Luxury Travel Market, un membru al ILTM International, companie specializată în turismul internațional exclusivist. Astfel a fost posibilă promovarea principalelor destinații turistice venezuelene cu potenţialul de a fi incluse în activităţile acestei organizaţii.

Venezuela a participat la cea de-a 50-a ediție a ITB Berlin până duminică 13 martie, promovând turismul specializat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets