Venezuela îşi reafirmă solidaritatea cu Palestina


Caracas, 6 noiembrie 2014 (Telesur)

Prin sosirea în Venezuela a unui prim grup de 119 tineri palestinieni şi trimiterea unui avion cu ajutoare umanitare în Palestina, Guvernul naţiunii sud-americane îşi reafirmă, o dată în plus, solidaritatea cu popoarele care luptă zi de zi pentru autodeterminare şi recunoaştere internaţională.

Duminica trecută, o delegaţie venezueleană a sosit în Iordania, pentru a preda cea de a treia tranşă de 10,3 tone de produse, ca ajutor umanitar pentru poporul palestinian.

Totodată, a avut loc o întâlnire cu tineri din această ţară, în scopul de a stabili ca un prim grup de 100 de studenţi să urmeze cursurile Şcolii Latino-Americane de Medicină din Venezuela, ca parte a unui program de burse ce poartă numele Yasser Arafat, în onoarea liderului palestinian. 119 tineri palestinieni au sosit în Venezuela pe 6 noiembrie, pentru a se forma ca medici generalişti comunitari în cadrul Universităţii Latino-Americane de Medicină „Salvador Allende” (ELAM), prin Programul de Burse 2014 Yasser Arafat, coordonat de Fundaţia Gran Mariscal de Ayacucho (Fundayacucho).

Preşedintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a indicat că acesta este un prim grup, dar că planul constă în aducerea a o mie de studenţi care să se formeze în domeniul Medicinii Generale Comunitare.

În luna iulie a acestui an, demnitarul venezuelean a anunţat, de asemenea, că ţara sa va înfiinţa o „casă de adăpostire” pentru copiii palestinieni răniţi şi orfani, prevăzând chiar posibilitatea ca acestora să li se găsescă familii adoptive în cadrul naţiunii venezuelene.

Copiii vor fi aduşi din Fâşia Gaza şi vor fi plasaţi într-o fermă la ţară, unde vor primi îngrijirile necesare şi vor fi ajutaţi să poată trăi liniştiţi. Puteţi vedea imagini ale acestei case AICI

Venezuela a trimis trei avioane cu ajutor umanitar pentru mii de palestinieni din Fâşia Gaza, distrusă prin atacurile Tel Avivului timp de mai mult de o lună, care au costat viaţa a aproximativ două mii de persoane, majoritatea copii şi femei.

Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets