Venezuela își reafirmă solidaritatea cu țările afectate de dezastrele naturale de pe continent


v_dezastre_naturaleCaracas, 24 septembrie 2017 (AVN)

Cu ajutorul umanitar oferit pentru Mexic, Cuba și Dominica, după uraganele Irma și Maria, precum și seismul care a provocat daune orașului Ciudad de Mexico, guvernul și poporul venezuelean și-au reafirmat solidaritatea oferindu-le alimente, provizii de urgență și salvatori pentru a aborda situațiile de urgență.

În dimineața zilei de duminică, autoritățile Subsecretariatului mexican pentru America Latină au primit 10,4 tone de ajutor umanitar, ca răspuns solidar la daunele provocate de cutremurul cu magnitudinea de 7,1 înregistrat marți, 19 septembrie.
Ajutorul umanitar, care a plecat de pe aeroportul Maiquetia, statul Vargas, include saltele, alimente perisabile și neperisabile, centrale electrice, pături, ferăstraie cu lanț, corturi și alte materiale pentru izolarea și reconstrucția structurilor afectate.

De asemenea, miercurea trecută, o brigadă de 40 de salvatori venezueleni au sosit pe Insula Santa Lucia pentru a aduce echipa de ajutor umanitar în Dominica, care a fost distrusă complet de uraganul Maria.

’’Echipa noastră Forța Umanitară Simon Bolivar, a salvat o familie prinsă în Castelul Bruce, Dominica. Venezuela, mare și solidară!’’, a declarat Ministrul pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol, pe contul său de Twitter.

Forța Umanitară este formată din personalul Protecției Civile, pompieri și medici specialiști.

De asemenea, vinerea trecută, președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, i-a transmis omologului său din Cuba, Raul Castro, materiale de ajutor umanitar trimise de către poporul venezuelean insulei, pentru a-i ajuta pe cei afectați de trecerea uraganului Irma.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets