Venezuela își reafirmă sprijinul pentru pacea și independența Palestinei


palestinavenezuelaCaracas, 24 februarie 2017 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a reafirmat vineri sprijinul țării sud-americane pentru pacea și independența Statului Palestina, după o întâlnire la Palatul Miraflores cu ministrul de externe, Riad Malki.

„Am discutat despre teme cu caracter bilateral și multilateral în cadrul Mișcării Țărilor Nealiniate (NAm), și i-am confirmat tot sprijinul pentru Cauza Palestiniană”, a spus Maduro în declarațiile pentru presă, la încheierea reuniunii.

În acest context, Președintele a subliniat necesitatea de a promova negocieri eficiente pentru a se respecta dreptul Palestinei de a avea un Stat, teritoriu și independență. „Este o cauză a lumii, un strigăt puternic la nivel mondial; în America Noastră, Europa, Africa, Asia, și mai departe. Cauza Palestiniană este un strigăt în așteptare”, a spus el.

În același timp, Șeful statului venezuelean a reamintit decizia unanimă a Mișcării Țărilor Nealiniate (NAM), în timpul ultimului summit, ce a avut loc la Nueva Esparta, Venezuela, în septembrie 2016, de creștere a cauzei independenței și dreptului Statului Palestina ca un punct central de acțiune pentru următorii ani.

În acest sens, el a ratificat modul de a impulsa ruta, din cadrul NAM împreună cu un set de inițiative, care, prin intermediul ministerelor de externe și celor două Guverne, se vor dezvolta nu numai în Venezuela, dar, de asemenea, la sediile centrale ale Națiunilor Unite din New York și Geneva, precum și în alte țări.
„Pentru a promova ceea ce este deja o realitate: dialogul civilizațiilor, dialogul religiilor, dialogul cultural pentru pace”, a adăugat președintele Maduro.

Cooperarea bilaterală

Demnitarul bolivarian a raportat, de asemenea, că Venezuela va instala împreună cu Palestina trei fabrici de medicamente pentru același număr de comunități din țară.

„Avem gata tehnologia, mașinăriile și investițiile pentru a instala împreună cu Palestina trei fabrici de medicamente care vin în consolidarea capacității suverane a țării noastre, pentru a rezolva o problemă atât de delicată, afectată de războiul economic și cel internațional împotriva țării noastre”, a anunțat Președintele după ce a subliniat faptul că investiția va ajunge la 220 de milioane de dolari.

Palestina mulțumește pentru solidaritatea Venezuelei

Pe de altă parte, Cancelarul Riad Malik a mulțumit Guvernului și poporului venezuelean pentru susținerea Cauzei Palestiniene.

„Nu am auzit în nici o țară din lume această reflecție de solidaritate și sprijin pentru Cauza Palestiniană ca aici, de aceea mă simt mândru și doresc să lucrez în continuare pentru această relație stabilită între Venezuela și Palestina”, a declarat Diplomatul, care, în plus, i-a înmânat lui Maduro o scrisoare oficială din partea președintelui Palestinei, Mahmud Abas, ca semn de mulțumire.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets