VENEZUELA ÎȘI REAFIRMĂ VIZIUNEA REFERITOARE LA O LUME MULTIPOLARĂ ÎN REUNIUNE CU TROIKA ȚĂRILOR NEALINIATE


tari nealiniateNew York, 13 iulie 2016. (MPPRE)

Prin intermediul contului său de Twitter, ministra Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez, a declarat că a avut o întâlnire cu reprezentanții Troicii Mișcării Nealiniate (Mnoal), ambasadorul Iranului la Națiunile Unite (ONU), Qolamali Joshru, ambasadorul Egiptului la același organism, Amr Abdellatif Aboulatta.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul Misiunii venezuelene la ONU, Rodriguez a dat detalii de la cel de-al XVII-lea Summit MNOAL care va avea loc între 13 și 18 septembrie pe insula Margarita, stat insular din Venezuela.

Pentru acest summit, Guvernul Bolivarian al Venezuelei va prelua președinția blocului (deținută în prezent de Iran), cu angajamentul de a uni dorințele de consolidare a unei lumi multipolare, multi-centrice și cu respect pentru auto-determinarea popoarelor.

“Către reprezentanții Troika Mnoal, reafirmăm voința președintelui Nicolas Maduro de a consolida acest bloc, și de a consolida viziunea unei lumi multipolare”, a declarat ministra prin intermediul contului său @DrodriguezVen.

Se estimează că la summit vor participa cele 120 de state membre, precum și secretarul general al ONU, Ban Ki- Moon, căruia diplomatul venezuelean i-a făcut invitația în mod oficial în timpul recentei sale vizite la acest organism.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets