Venezuela, pământ binecuvântat


Unul dintre cele mai exotice locuri din lume, care se remarcă prin bogăția sa naturală și prin amabilitatea oamenilor, se află în America de Sud. Ne referim, fără îndoială, la Venezuela, unde varietatea peisajelor îi încântă pe turiștii naționali și st răini, dornici să trăiască experiențe minunate în această țară cu multiple destinații.

Sub deviza ʺTurism și Dezvoltare Comunitarăʺ, care anul acesta întâmpină Ziua Mondială a Turismului, Venezuela se mândrește cu organizarea pe care comunitățile ei au impus-o pentru a sprijini constant activitatea turistică, permițând vizitatorilor să ia cunoștință cu autenticitatea care îi este specifică.

Una dintre principalele mostre de turism și dezvoltare comunitară se întâlnește în frumoasa așezare La Azulita, cunoscută mai curând ca ʺbalcon al Anzilor venezueleniʺ, unde o comunitate bine organizată oferă diferite alternative de cazare și recreere. Această comoară a statului Miranda oferă o gamă largă de opțiuni, orientate spre delectarea vizitatorilor, de la cei care urmăresc doar să admire placid varietatea păsărilor, până la cei ce doresc să experimenteze aventuri extreme, cu ajutorul serviciilor de coborâre pe cablu, al drumețiilor, al explorării peșterilor și conviețuirii ecoturistice.

Ți-ar plăcea să cunoști o așezare pe apă? Comunitatea ʺCongo Miradorʺ din statul Zulia îți permite să descoperi acest peisaj magic. Cunoscut pentru frumoasele și specificele sale palafitos (căsuțe pe piloni, construite pe apă) este locul unui fenomen natural sigular, ʺFulgerul Catatumboʺ. Acest loc minunat este ideal pentru a te bucura de un turism ecologic, cu sprijinul locuitorilor.

Un alt loc minunat este Biscucuy, în statul Portuguesa, care uimește prin majestuoasele peisaje parfumate de gustoasa cafea venezueleană. Cultura artizanală a locuitorilor a determinat dezvoltarea turismului pe Ruta Cafelei, una dintre
principalele atracții turistice comunitare din țară.

Frumoase și liniștite tărâmuri sunt și protagonistele unor apusuri de soare impresionante pe care câmpiile venezuelene te invită să le străbați. Oscilând între ploaie și secetă, zonele de câmpie oferă opțiunea călăriei sau a voiajelor în ambarcațiuni. Dacă pasiunea ta este aventura, o oprire obligatorie este municipul Pedraza, în statul Barinas, străbătut de bogatul râu La Acequia, pe care se practică cel mai aventuros rafing din America Latină.

Lasă-te sedus de plăcutele ape ale stațiunii balneare ce poartă același nume, recuperată de curând de către comunitate spre folosul concetățenilor și al vizitatorilor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets