Venezuela pledează pentru reforma și democratizarea Organizației Națiunilor Unite

Venezuela pledează pentru reforma și democratizarea Organizației Națiunilor Unite


Indonezia, 25 aprilie 2015 (MPPRE).

Ca țară observatoare la Conferința Asia-Africa în Republica Indonezia, Venezuela s-a făcut auzită încă o dată prin participarea vicepreședintelui Jorge Arreaza, cel care a subliniat că în prezent popoarele lumii se confruntă cu o provocare majoră.

Arreaza a spus că „nu este vorba doar de a nu fi aliniat cu o mare putere și cu sfera sa de influență, în prezent provocarea este mult mai mare, mai difuză, este vorba de a nu fi aliniat cu nedreptatea și cu nerespectarea Dreptului Public Internațional și combaterea neocolonialismului sub orice formă, combaterea foametei, nealinierea cu discriminarea sau cu dominația în orice formă”.

Astfel, vicepreședintele a trimis un mesaj de unitate, apărând dreptatea și egalitatea, prin punctarea unor aspecte importante pentru bunăstarea poporului, nu doar din America Latină, ci din întreaga lume.

A detaliat temele menționate care ar putea face parte din agenda întâlnirii Țărilor Nealiniate, care a avut loc între 27 septembrie și 2 octombrie pe insula Margarita, Venezuela.

„Reforma și democratizarea Națiunilor Unite, refuzul încălcării Dreptului Național Public cu folosirea unilaterală a forței, nevoia de transformare a arhitecturii sistemului financiar internațional anacronic care nu lucrează în favoarea popoarelor, refuzul de a concentra bogăția în mâinile câtorva, în timp ce sărăcia se extinde în mâinile multora”.

Conferinta Asia-AfricaVicepreședintele a făcut referire la rolul fundamental pe care îl joacă Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (CELAC), aceasta menținând legătura continuă din Mexic, continuând cu America Centrală și Caraibe și toată America de Sud, drept pentru care a considerat importantă incorporarea celor trei blocuri mari reprezentate de Asia-Africa, America Latină și Caraibe.

„Avem responsabilitatea și în noi se află cea mai mare rezervă, nu doar de resurse naturale, de populație, de energie, dar și cea mai mare rezervă de morală și de etică care poate exista în lume”, a spus Arreaza.

În același timp, a precizat cu bucurie faptul că în prezent Venezuela este parte a unui moment istoric ai celor 60 de ani de la geneza Mișcării de Nealiniere.

„Este o invitație elegantă, dar mai mult de atât, strategică, Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, vă salută, vă îmbrățișează și sperăm să îi vedem pe Șefii de Stat ai Mișcării Țărilor de Nealiniere, pe o insulă frumoasă din nordul Venezuelei, Margarita, ca să împărtășească cu noi acel summit de la care ne așteptăm să aprofundeze mai mult acest moment istoric al Țărilor Nealiniate”

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets