VENEZUELA PREZINTĂ REUȘITELE SALE ÎNAINTEA COMISIEI DREPTURILOR CIVILE ȘI ALE OMULUI A ONU


Geneva, 28 iunie 2015 (MPPRE).

Statul venezuelean a inițiat luni, 29 iunie participarea sa în cadrul Apărării celui de-al IV-lea Raport Periodic Național înaintea Comisiei Drepturilor Omului din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Astfel, a anunțat reprezentantul permanent al Venezuelei la ONU Geneva, ambasadorul Jorge Valero, care a semnalat faptul că Venezuela va fi reprezentată de o delegație la cel mai înal nivel, contând pe prezența purtărorilor de cuvânt ai puterii executive, judiciare, cetățenești și electorale.

Procurorul General al Republicii Bolivariene Venezuela, Luisa Ortega Díaz, va conduce delegația, din care va face parte și Președinta Tribunalului Suprem al Justiției, Gladys Gutiérrez, și înalta funcționară prezidențială pentru Pace și Viață, Isis Ochoa.

De asemenea, la activitate vor lua parte Directoarea Generală a Consiliului Național Electoral, Sandra Oblitas, viceminiștrii, directori de ministere, consilieri și experți, precum și ambasadorul Jorge Valero, printre alți funcționari venezueleni.

Ambasador Jorge Valero, Reprezentantul Permanent al Venezuelei la ONU, Geneva

”Această delegație reflectă diversitatea componentelor autonome care integrează statul venezuelean, care are printre obiectivele sale fundamentale apărare fermă și garantarea drepturilor omului pentru poporul nostru, ca niciodată înainte în istoria noastră”, a semnalat Valero.

Diplomatul venezuelean a adăugat că acest lucru evidențiază importanța pe care Venezuela o atribuie acestui tip de dialoguri interactive în cadrul ONU, prin intermediul cărora se expun reușitele și provocările țărilor în materie de drepturi civile și politice, pentru un schimb de informații respectuos și suveran.

Jorge Valero a afirmat  că înaintea devierilor mediatice internaționale menite să distrugă prestigiul reușitelor Revoluției Bolivariene, ”Venezuela se va face auzită cu adevărul, cu probele, cifrele, statisticile și realitățile, care desmint campaniile de discreditare care insistă în învierea, fără succes, a dușmanilor guvernelor populare”, a afirmat Ambasadorul.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets