Venezuela primește o nouă recunoaștere mondială pentru Misiunea Alimentația


Caracas, 16 octombrie 2014 (MPPRE)

ʺAm primit o recunoaștere din partea Organizațiilor Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. Astăzi, 16 octombrie, Venezuela primește o recunoaștere mondială pentru tot ceea ce întreprinde în cadrul Misiunii Alimentația, în scopul garantării suveranității în materie de alimentație.ʺ

Este informarea oferită de Șeful Statului, Nicolás Maduro, în cadrul unui consiliu al miniștrilor. ʺCîștigăm prestigiu în baza acțiunii noastre. Venezuela primește astăzi o nouă recunoaștere mondială pentru tot ceea ce întreprinde în cadrul Misiunii Alimentația.ʺ Misiunea Alimentația impulsionează programe sociale de distribuire de alimente pentru muncitori și pune în aplicare planuri de sănătate și nutriție infantilă, prin Programul de Alimentație în Școli, care întocmește meniul ce trebuie oferit în școlile publice, pe bază de alimente sănătoase.

În document se afirmă că se acordă o recunoaștere specială pentru rezultatele obținute în materie de siguranță alimentară ʺprin care s-a reușit îmbunătățirea accesului la alimente pentru toată populația venezueleană.ʺ Grație acestor politici aplicate de Guvernul Bolivarian începând cu anul 1999, Venezuela a primit această recunoaștere pentru faptul de a-și fi îndeplinit anticipat obiectivul stabilit în cadrul Summitului Mondial pentru Alimentație, din anul 1996, și anume reducerea la jumătate a numărului de persoane desnutrite din fiecare țară înainte de anul 2015.

În iunie 2013, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a acordat Venezuelei o recunoaștere dat fiind că se află între cele 15 țări care au realizat progrese în reducerea prevalenței subnutriției, care a scăzut de la 13,5% în perioada 1990 – 1992, la mai puțin de 5% între anii 2010 – 2012. In acest fel, Venezuela a atins unul dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului în ceea ce privește foamea. În luna aprilie, FAO a anunțat că planul de eradicare a foamei desfășurat de acest organism va primi numele de Hugo Chávez Frías.

Directorul FAO pentru America Latină și Caraibe, Raul Benitez, a remarcat: ʺEste cea mai bună formă pe care o avem pentru a-l onora pe acest om atât de vizionar pe această temă. Le-a luat-o cu 10 ani înainte restului liderilor mondiali și și-a pus planul în aplicare.ʺ

Maduro a indicat, de asemenea, că Guvernul pregătește un eveniment special pentru lansarea unei noi faze a Misiunii Agro-Venezuela orientată spre impulsionarea producției agro-industriale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets