Venezuela primește sprijin de la UNASUR împotriva atacului agresiv al guvernului Statelor Unite


Unasur_sprijinScris de MPPRE

Uruguay, 9 februarie 2015 (MPPRE)

Venezuela a alertat miniștrii de externe din UNASUR și pe secretarul general al acestui organism sudamerican, Ernesto Samper, că există o similitudine între matricea discursivă și cea a acțiunilor marilor oficiali americani în timpul zilelor dinaintea loviturii de stat din anul 2002 și momentul actual.

Acestea au fost declarațiile ministrului de externe venezuelean, Delcy Rodríguez după terminarea reuniunii Comisiei Speciale a Miniștrilor Relațiilor Externe care a avut loc lunea acesta în Montevideo, capitala Uruguayului, pentru a analiza, la cererea Președintelui Nicolás Maduro, atacul agresiv al guvernului Statelor Unite împoriva Patriei noastre.

În timpul întâlnirii, țara noastră a în plus „invitația extinsă către Președintele Nicolás Maduro UNASUR de a oferi un scut protector Venezuelei”, a semnalat Rodríguez prin intermediul rețelei sale de socializare twitter @DrodriguezVen.

Ministra de Externe a informat că raportul prezentat de Venezuela a fost primit cu atenție și receptivitate solidară îndreptate către poporul nostru și Guvernul legitim. „Prezentăm probe și evidențe convingătoare despre violența factorilor oponenți interni și relația agresivă cu Statele Unite”, a adăugat aceasta.

De asemenea, a evidențiat că Venezuela a acceptat cu plăcere propunerile prezentate de către miniștrii de externe care integreează comisia UNASUR în spiritul solidarității și a afirmat de asemenea că, Comisia Miniștrilor de Externe va căuta mijloace de comunicare cu Guvernul Statelor Unite care să favorizeze dialogul direct. În acelasi mod, a subliniat că „dialogul cu Statele Unite trebuie să se realizeze într-un cadrul respectului dintre state, a principiului de a nu interveni în problemele interne ale altui stat și al dreptului internațional”.

Ministra, a mulțumit pentru primirea din partea guvernului Uruguay la reuniunea care a avut loc în această luni, și a evidențiat dorința repetată a Comisiei Miniștrilor de Externe de a continua să contribuie la consolidarea procesului democratic și al dialogului.

În declarațiile de presă, Rodríguez a indicat faptul că la reuniunea din Uruguay, țara noastră a primit un sprijin contundent și a fost respinsă aplicarea acestui tip de sancțiuni din partea guvernului Statelor Unite „care încalcă dreptul internațional și constituie o aplicare extrateritorială a jurisdicției altei țări nefiind corespunzătoare cu legislația noastră internă.”

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets