Venezuela promovează cultura ca un instrument de favorizare a păcii


venezuela_culturaCaracas, 28 iunie 2016 (AVN).

Vicepreședintele pentru Domeniul Social al Venezuelei, Jorge Arreaza, a declarat că revoluția bolivariană a impulsionat cultura și munca poporului pentru a promova pacea.

“Pentru că noi, ca popor, am apelat la cultură pentru a garanta pacea, am apelat la creația artistică pentru a construi o democrație adevărată, directă, a noastră”, a spus Arreaza, marți, în timpul participării sale la forul de Poezie, Pace și Drepturi Umane care are loc în Caracas, ca parte a Festivalului Mondial de Poezie.

El a subliniat, de asemenea, faptul că Guvernul a făcut eforturi mari pentru a continua să asigure siguranța socială pentru oameni, în ciuda războiului psihologic și mediatic care atentează în prezent asupra țării.

În același timp, a mulțumit pentru participarea internațională și i-a îndemnat pe cei prezenți să “învețe din Venezuela, să ne dea inima și sprijinul, de
asemenea, pentru a putea fi lumina pentru alte popoare, pur și simplu ca o referință de luptă, de rezistență, de construire a ceva diferit, de depășirea unui singur gând și construirea frumosului”, a spus Arreaza.

El a spus că revoluția bolivariană menține oamenii ca protagonist principal al acestui proces politic.

Festivalul Mondial de Poezie are loc în țară până pe 2 iulie, cu mai mult de 400 de activități în diferite spații publice, piețe, școli, baze de misiuni, teatre și diferite scenarii cu concerte, prezentări de carte, forumuri și ateliere de creație.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets