Venezuela ratifică la Opec propunerea Summit-ului Șefilor de Stat din țările producătoare


OPEC-2Caracas, 26 martie 2017 (AVN).
Venezuela a solicitat duminică Comitetului Comun de Monitorizare a Producției din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) importanța realizării unui summit al Șefilor de Stat pentru consolidarea apărării stabilității pieței de hidrocarburi.

Ministrul Petrolului, Nelson Martinez, a informat despre această inițiativă, propusă de președintele Republicii, Nicolas Maduro, după participarea la cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Producătorilor Opec și non-Opec, desfășurată în Kuweit.

De la 1 ianuarie, un grup de țări producătoare de petrol au implementat măsuri pentru reducerea producției de petrol, cu scopul de a se conforma acordului de reduceri atins de Opec și cei 11 producători externi, pentru a stabiliza piața petrolului în fața scăderii susținută de prețul pieței la începutul anului 2014.

Datorită micșorării prețului petrolului, s-a înregistrat o tendință ascendentă și au avut o cotizație superioară a 50 de dolari pe baril.

Venezuela a fost aleasă de către grupul petrolier pentru a integra comitetul de monitorizare, în semn de recunoaștere a eforturilor și a angajamentului lor de a promova dialogul între țările producătoare, în scopul de a stopa scăderea prețului resursei, și de a aduce un echilibru pe piață.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets