Venezuela refuză acțiunile unilaterale care perturbă pacea mondială


New York, 23 februarie 2015. (MPPRE).

Ministra Puterii Populare pentru Relații Externe, Delcy Rodriguez, a respins în această luni înaintea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, acțiunile unilaterale întreprinse prin intermediul luptelor intervenționiste, economice, mediatice financiare, la care pretind să supună popoarele lumii pentru a satisface interesele hegemonice ale puterilor străine.

Ca parte a Politicii de Pace promovată de Guvernul Bolivarian, Ministra de externe venezueleană a atras atenția asupra repetatelor acțiuni de violare apăcii și a securității mondiale în ciuda faptului că „la cea de-a douăzecea aniversare a Națiunilor Unite s-a adoptat declarația care interzice intervenția în afacerile interne ale statelor și proclamează respectul la suveranitate și independența republicilor”.

De asemenea, ministra venezueleană a relațiilor externe a afirmat că a ascultat recent declarații de război ale lui Barack Obama care confirmau încălcarea Dreptului Internațional Public, scopurile și principiile ONU și Carta sa.

„Acțiunile teroriste au încălcat Drepturile Omului a milioane de cetățeni; noi optăm pentru o soluționare pașnică a conflictelor, așa cum este stipulat în spiritul Națiunilor Unite și în Actul Constitutiv” a adăugat aceasta.

Delcy Rodriguez a profitat de ocazie pentru a atrage atenția asupra statisticilor Institutului Internațional din Stockholm care indică faptul că cifrele cheltuielilor militare la nivel mondial, doar în anul 2013, au atins 1.747 milioane de dolari. „Este contradictorie relația dintre acele cheltuielile militare și menținerea păcii mondiale”, a spus ministra.

În acest sens – a evidențiat – Venezuela din fericire face parte dintr-o regiune unde există mecanisme noi de integrare bazate pe respectul între suveranitatea Statelor și autodeterminarea popoarelor. „Per ansamblu, avem cele mai mici cheltuieli militare din lume, sprijinim dezarmarea sub toate formele sale și am fost declarați prima regiune fără arme nucleare” a punctat aceasta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets