VENEZUELA REFUZĂ DECLARAȚIILE INTERVENȚIONISTE ALE COMISARULUI ONU


New York, 12 iunie 2015, MPPRE.

Misiunea Permanentă a Republicii Bolivariene Venezuela la ONU refuză categoric declarațiile false și intervenționiste formulate de purtătorul de cuvânt al Biroului Secretarului General al ONU, Dl. Stephane Dujarric, care a exprimat o serie de îndoieli cu privire la legalitatea proceselor judiciare în Venezuela și al respectului cu privire la Drepturile Omului.

Reprezentantul Permanent al Republicii Bolivariene Venezuela la ONU, Rafael Ramirez

Reprezentantul Permanent al Republicii Bolivariene Venezuela la ONU, Rafael Ramirez

Venezuela refuză categoric aceste declarații din partea Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, care reprezintă o încălcare a scopurilor și principiilor Cartei ONU, precum și a rezoluției 48/141 a Adunării Generale prin care se stabilește crearea acestei înalte funcții, prin care se impune un tratament obiectiv, imparțial  neselectiv, nemanipulativ și fără a fi ghidat de motivații politice.

Declarațiile emise de purtătorul de cuvând al Secretarului General slăbesc credibilitatea instituțională a Consiliului Drepturilor Omului în  măsura în care aduc prejudicii funcționării instituționale a unui stat membru al acestei organizații, și depășesc mecanismele stabilite de acesta, cum ar fi Examenul Periodic Universal și organismele tratatelor.

Venezuela reiterează dispoziția sa permanentă în a menține un dialog constructiv bazat pe respect și prin intermediul canalelor corespunzătoare pentru a aborda și contribui la promovarea drepturilor omului în întreaga lume.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets