VENEZUELA REPUDIAZĂ ATACUL TERORIST DIN TUNISIA


Foto: EFE

Foto: EFE

COMUNICAT REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU RELAȚII EXTERNE

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro Moros, în numele Guvernului și poporului venezuelean, condamnă hotărât atacul terorist petrecut miercuri, 18 martie 2015 în Republica Tunisiană, care s-a soldat cu pierderea tragică de vieți omenești și dispariția unor persoane ceea ce îndoliază poporul tunisian.

Guvernul Bolivarian al Venezuelei prezintă condoleanțele sale cele mai sincere poporului și Guvernului tunisian, în mod particular familiilor și rudelor victimelor din diverse țări pentru acest atentat terorist de neacceptat.

Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela condamnă terorismul sub toate formele sale, în timp ce alertează cu privire la rolul pe care l-a jucat organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în Magrebul Islamic înarmând și angrenând grupări teroriste care au zguduit cu violență întreaga regiune.

Haosul creat de NATO în Libia, dar și armele oferite de această organizație diferitelor grupări teroriste din țară, au permis extinderea violenței în întreaga regiune a Magrebului arab și au dus la crearea de alianțe dintre care se remarcă gruparea teroristă Ansar al-Sharia din Tunisia și Gruparea Combatantă Islamică din Libia, care aparțineau înainte grupării Al-Qaeda din Magrebul Islamic, iar astăzi fiind asociați ai ISIL-DAESH.

Guvernul Bolivarian militează, încă o dată, pentru respectul la viață și toleranță, și reiterează legăturile de prietenie care unesc ambele țări. De asemenea, dorește liniștea și pacea acestei națiuni arabe și așteaptă ca în urma investigațiilor să se identifice și să se pedepsească toți autorii acestui act atât de laș.

Caracas, 22 martie 2015

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets