VENEZUELA RESPINGE ATACUL GUVERNELOR DE DREAPTA CARE ÎNCEARCĂ SĂ SUBMINEZE STATUL DE DREPT ȘI ORDINEA CONSTITUȚIONALĂ


REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA
MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU
AFACERI EXTERNE

COMUNICAT

Republica Bolivariană Venezuela respinge atacul guvernelor intolerante și pro-imperialiste de dreapta din Regiune, conduse de Departamentul de Stat și centrele de putere americane, care, prin falsuri și infamii vor să submineze Statul de Drept din Venezuela și ordinea sa constituțională.

Aceste guverne, care au format o coaliție intervenționistă, nu au procesat încă înfrângerea primită acum câteva ore la Organizația Statelor Americane pentru planul intervenționist dirijat împotriva Venezuelei, pe care a încercat să îl impună Dl Luis Almagro, prin încălcarea clară a dreptului internațional și național. Ei au declanșat o campanie isterică împotriva Venezuelei, la eșecul intențiilor lor de a interveni în treburile noastre interne. Sunt motivați de răzbunare și de intoleranța politico-ideologică împotriva democrației venezuelene solide și riguroase, și a modelului drepturilor omului.

Este absolut inadmisibil, fără nici un temei juridic, ca un grup de țări conspiratoare să intervină în problemele de jurisdicție exclusivă a Statelor suverane. De asemenea, este imorală operațiunea de destabilizare fără precedent pe care au dezlănțuit-o împotriva Venezuelei, a revoluției și poporului acesteia.

Guvernele care practică încălcarea sistematică a drepturilor omului, care reprimă violent disidența politică, care dau lovituri de Stat împotriva majorității electorale, care torturează și asasinează liderii populari și jurnaliștii, care promovează modelul neo-liberal cauzator de mizerie și sărăcie, în mod surprinzător, aspiră să condamne Venezuela, însoțiți de medii de comunicare puternice transnaționale.

Nu este adevărat faptul că a avut loc o lovitură de Stat în Venezuela. Din contră, instituțiile au adoptat măsuri legale pentru a opri acțiunile deviante și de lovituri de stat a parlamentarilor din opoziție, care au declarat în mod clar sfidarea deciziilor emise de către cea mai înaltă instanță, Tribunalul Republicii.

Republica Bolivariană a Venezuelei respinge categoric acest atac internațional condus de o coaliție de guverne de dreapta și de oligarhi, pentru a sprijini opoziția intervenționistă și apatridă venezueleană, anunțând, în același timp, exercitarea acțiunilor politice și diplomatice prevăzute de Dreptul Internațional și de ordinea noastră juridică internă pentru a opri și preveni materializarea planurilor împotriva stabilității și păcii în Venezuela.

„Este același lucru pentru Venezuela să lupte împotriva Spaniei, sau împotriva întregii lumi, dacă toată lumea o jignește”. Scrisoarea Eliberatorului către agentul american, Dl. Irvine, octombrie 1818.

Caracas, 31 martie 2017
sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets