Venezuela salută adoptarea acordului contra schimbărilor climatice la COP21


COP21Caracas, 12 decembrie 2015 (Jurnalul de Orinoco).-

„Venezuela va executa un Plan de acţiuni în vederea reducerii emisiilor şi pentru combaterea efectelor acestora”, a declarat Ministra Relaţiilor Externe.

Venezuela salută adoptarea acordului contra schimbărilor climatice în cadrul Conferinţei de la Paris (COP21), care va înlocui Acordul de la Kioto şi care deschide drumul în direcţia reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, a informat sâmbătă Ministra venezueleană, Delcy Rodríguiez.

„Venezuela salută adoptarea acordului contra schimbărilor climatice în cadrul #COP21Paris”,   a   scris   Ministra   Puterii Populare pentru Relaţii Externe pe contul său @DrodriguezVen.

Diplomata venezueleană explică pe această cale faptul că tratatul face referire şi la „dreptul la dezvoltare”, fapt ce admite diferenţa dintre ţări şi, în plus, include conceptul de egalitate de gen, recunoscând că femeile şi copiii sunt mai vulnerabili în faţa schimbărilor climatice.

După câteva momente, prin intermediul Twitter, Rodríguez a declarat că Venezuela a prezentat sâmbătă contribuţia sa în vederea colaborării pentru combaterea emisiilor la nivel mondial. Cu privire la aceasta, a adăugat că patria lui Bolivar va executa un plan de acţiuni în vederea reducerii emisiilor sale, precum şi pentru combaterea efectelor acestora.

„Este necesar să menţionăm că impactul Venezuelei în ceea ce priveşte emisiile la nivel mondial este unul minim, diferenţiind responsabilitatea noastră”, a subliniat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets