Venezuela salută ajutorul umanitar ajuns în Palestina și condamnă atacurile din Gaza


cargo_umanitarREPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU RELAȚII EXTERNE

COMUNICAT

Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela, pentru a demonstra sprijinul său de neînvins și fără limite față de cauza palestiniană, ghidați de Comandantul Suprem Hugo Chavez și actualmente de Președintele Nicolas Maduro Moros, a reusit cu succes să trimită primul cargo de ajutor umanitar cu 12 tone de medicamente, alimente și haine donate de poporul venezuelean.

Cargoul de ajutor umanitar a fost livrat la sediul Semilunei Roșii pe teritoriul palestinian, de o delegație condusă de Ambasadorul Venezuelei în Egipt, Juan Antonio Hernandez, în mijlocul atacurilor forțelor militare ale Statului Israel împotriva poporului din Gaza. Cu privire la acest aspect, Guvernul venezuelean condamnă energic încetarea armistițiului și realuarea atacurilor israeliene, care numai ieri s-au soldat cu 151 de persoane rănite și 16 morți.

Republica Bolivariană Venezuela solicită încetarea imediată a ocupației israeliene din teritoriile palestine și cere Consiliului de Securitate al ONU să emită o rezoluție de încetare definitivă a atacurilor Israelului la adresa Gazei. De asemenea, Venezuela solicită Consiliului Drepturilor Omului al ONU să grăbească cercetările cu privire la crimele împotriva umanității comise de Guvernul Israelian.

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, în numele poporului venezuelean, reiterează voința de a continua cu trimiterea de ajutor umanitar și de a promova acțiuni de solidaritate cu poporul palestinian, în plina exercitare a principiilor care rezidă în dreptul internațional și în îndeplinirea datoriei noastre umane.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets