Venezuela salută SUA pentru desfășurarea  alegerilor și îl felicită pe președintele ales  Donald Trump

Venezuela salută SUA pentru desfășurarea alegerilor și îl felicită pe președintele ales Donald Trump


Caracas, 09 Noiembrie AVN.

Republica Bolivariană Venezuela l-a salutat pe președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și a pledat pentru trecerea la o nouă etapă în relația bilaterală bazată pe respectul suveranității, autodeterminare și pace.

“Republica Bolivariană Venezuela speră ca în această nouă etapă, care începe pentru această națiune nord americană, să poată fi stabilite noi paradigme cu Regiunea noastră bazate pe recunoașterea identităților culturale, sociale și istorice ale țărilor noastre, și respectarea independenței în afacerile interne, dreptul la dezvoltare și pace”, spune declarația emisă de Ministerul de Externe.

În continuare, declarația:

comunicat-oficial

REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA
MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU AFACERI EXTERNE
COMUNICAT

Republica Bolivariană Venezuela salută Statele Unite ale Americii pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie 2016.

Guvernul bolivarian din Venezuela îl felicită pe Președintele ales Donald Trump, și speră că pot face progrese pe viitor, unde să predomine respectarea principiilor și obiectivelor din Carta Națiunilor Unite, care consacră egalitatea suverană a Statelor și autodeterminarea popoarelor, printre altele, prin intermediul relațiilor politice și diplomatice bilaterale prietenoase.

Republica Bolivariană Venezuela speră ca în această nouă etapă, care începe pentru această națiune nord americană, să poată fi stabilite noi paradigme cu Regiunea noastră bazate pe recunoașterea identităților culturale, sociale și istorice ale țărilor noastre, și respectarea independenței în afacerile interne, dreptul la dezvoltare și pace.

În mod similar, sperăm ca Statele Unite ale Americii să știe să facă față marilor provocări economice, sociale și politice cu care se confruntă omenirea, și în care activitatea lor este importantă pentru pacea și stabilitatea mondială.

Caracas, 9 noiembrie 2016

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets