Venezuela sărbătorește moșternirea păcii lăsată de Nelson Mandela


MandelaCaracas, 18 iul. AVN.

Republica Bolivariană Venezuela a recunoscut lunea aceasta moștenirea luptei pentru egalitate pe care ne-a lăsat-o liderul sud-african Nelson Mandela, care se sărbătorește la nivel mondia precum Ziua Internațională a lui Mandela, o inițiativă a Organizației Națiunilor Unite (ONU) începută în 2009, în semn de reconoaștere a contribuției fostului președinte la cultura păcii și a libertății.

Textul complet al comunicatului:
Republica Bolivariană Venezuela
Ministerul Puterii Populare pentru Relații Externe

Comunicat

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, în numele poporului și al Guvernului Bolivarian se unește Jubileului Mondial cu ocazia Zilei Internaționale a lui Mandela, dedicată a celui care și-a dedicat întreaga viață în slujba umanității, conștiinței și apărării integre a drepturilor omului, luptător pentru pace, libertate absolută, nediscriminare și egalitate.

În această zi de 18 iulie, aniversarea lui Nelson Mandela, Patria lui Simon Bolivar, a lui Francisco de Miranda și a lui Hugo Chavez, onorează memoria și gândirea sa, exemplu de perseverență pentru Republica Africii de Sud și pentru întreaga lume.

În cuvintele sale se regăsesc principii pe care toți patrioții ar trebui să le ia în seamă: ”Când un om a făcut ceea ce el consideră bine pentru țara și poporul său, atunci el se poate odihni în pace. Cred că am făcut acest efort și drept urmare, voi dormi întru eternitate”.

Republica Bolivariană Venezuela este alături de Africa de Sud și poporul său, în această zi de sărbătoare mondială, zi în care se scot în evidență valorile umane cele mai sublime lăsate moștenire de Nelson Mandela întregii umanități.

Felicitări, Mandela! Felicitări, Africa de Sud!

Caracas, 18 iulie 2016
sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets