Venezuela sare în ajutorul Republicii soră Cuba după uraganul Irma


vene_cubaCaracas, 11 septembrie 2017

Luni, ministrul Puterii Populare pentru Relații Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol, a informat țara că va pleca spre Republica Cuba un avion cu 10 tone de alimente neperisabile, medicamente, ustensile și apă potabilă, pentru a sprijini eforturile de ajutor după trecerea uraganului Irma pe coasta de nord a insulei din Caraibe.

’’Am fost instruiți de către Președintele Nicolas Maduro să continuăm cu transportul aerian către țările surori din Caraibe’’, a declarat Ministrul Reverol din Aeroportul Internațional Simon Bolivar din Maiquetia.
A mai spus, de asemenea, că Guvernul Bolivarian a acordat asistență țărilor înfrățite din Caraibe, în special Cubei, nu numai din cauza legăturilor istorice care le unesc, ci și datorită solidarității și cooperării reciproce.

vene_cuba1’’Vrem să ne exprimăm aprecierea față de tot ce a făcut poporul cubanez pentru Venezuela (…) suntem în deplină coordonare cu autoritățile din Cuba pentru a satisface nevoile oamenilor din Insulele din Vest’’, a asigurat Ministrul de Interne, Justiție și Pace.

De asemenea, Însărcinatul cu Afaceri din Cuba, acreditat în Venezuela, Luis Garcia Trujillo, a mulțumit poporului și guvernului bolivarian pentru dovezile de fraternitate și solidaritate cu insula caraibiană.

’’În aceste zile s-au scris pagini glorioase pentru Revoluția Bolivariană în Caraibe’’, a declarat diplomatul cubanez.

Scris de MPPRE
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets