Venezuela şi-a asumat Preşedinţia UNASUR


presedintia_UNASURCaracas, 23 aprilie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Preşedintele Republicii Bolivariane Venezuela, Nicolás Maduro, a subliniat că Venezuela îşi asumă Preşedinţia Uniunii Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR) prin prisma angajamentului eliberatorilor.

„Este momentul să asumăm Preşedinţia UNASUR în spiritul eliberatorilor, deja sunt 9 ani de la înfiinţarea UNASUR, şi ne asumăm angajamentul de a continua în spiritul Eliberatorului Simón Bolívar şi a Comandantului nostru Hugo Chávez”.

A subliniat că în Ecuador se defăşoară reuniunea Miniştrilor de Externe în cadrul căreia Venezuela şi-a asumat preşedinţia, pe care o va exercita pe durata anului 2016.

„Vom lucra cu o deosebită consideraţie, în spiritul Comandantului Chávez; face parte din munca sa, din moștenirea pe care ne-a lăsat-o. Când m-a numit Ministru de Externe în 2006, a spus: prioritatea noastră este să construim Uniunea Națiunilor Sud-Americane”.

Șeful Statului a anunțat că, în cadrul UNASUR, urmează să fie demarată în zilele următoare “o serie de acțiuni în domeniul economic, social şi al infrastructurii. Activăm un plan de solidaritate cu Ecuadorul, un Plan Special pentru Reconstrucție pentru a ajuta, în spiritul solidarităţii”.

A adăugat că acest Plan Special pentru Reconstrucția Ecuadorului va avea ca obiectiv ajutorarea tuturor zonelor afectate.

„Vom oferi susţinerea noastră deplină Ecuadorului în această situaţie de urgenţă în care peste 600 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 2 mii au fost rănite. Pe baza solidarităţii se construiesc valorile noii societăţi din lume, America noastră de Sud”, a afirmat Preşedintele Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets