Venezuela și China au inaugurat un for pentru dezbaterea temei relațiilor diplomatice între ambele țări


jaua4heh4Caracas, 26 iunie 2014 (MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Relații Externe, Elías Jaua Milano, împreună cu Ministrul Puterii Populare pentru Planificare, Ricardo Menéndez, și ambasadorul Republicii Populare China în Venezuela, Zhao Rongxian, au inaugurat la Caracas forul pe tema ʺImportanța Relațiilor Bilaterale între Republica Populară China și Republica Bolivariană Venezuelaʺ.

Cancelarul venezuelean a remarcat importanța relațiilor bilaterale între Caracas și Beijing, existente din 28 iunie 1974, și care au atins un înalt grad de cooperare, respect și armonie.

Discuțiile au avut drept obiectiv evidențierea elementelor geopolitice strategice stabilite între cele

două Guverne. S-au dezbătut, de asemenea, puncte de vedere asupra naturii noii dinamici de relaționare a Venezuelei în plan mondia,l care a impulsionat țara în ultimii ani, în lumina viziunii integratoare lăsată moștenire de către Comandantul Suprem Hugo Chávez.

Elías Jaua a subliniat că președintele Chávez a dezvoltat o nouă politică externă, bazată pe crearea

unei lumi multipolare, al cărei fundament să fie schimburile cu caracter cultural, educativ, științific, tehnologic, energetic, industrial, agricol, dintre sectoarele productive. Titularul Relațiilor Externe a menționat și faptul că, în ultimii 15 ani, Venezuela și China au semnat peste 480 de convenții, ceea ce a permis consolidarea încrederii reciproce între cele două națiuni.

Venezuela și China sărbătoresc săptămâna aceasta împlinirea a 40 de ani de relații diplomatice, prin activități culturale și reuniuni politice la Caracas.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets