Venezuela și China au semnat acorduri de 2.200 de milioane $ pentru a crește producția de petrol


v_chinaCaracas, 17 noiembrie 2016 (AVN).

Venezuela a ajuns la un acord cu China pentru un plan de investiții de 2.200 de milioane de dolari pentru a produce în comun un plus de 227 de mii de barili de petrol pe zi, a declarat președintele Republicii, Nicolas Maduro, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Corporației Naționale de Petrol din țara asiatică.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții companiei de stat China National Petroleum Corp (CNPC) și cei ai Petroleos de Venezuela (Pdvsa) Președintele a indicat că acest plan are mai multe proiecte care vor fi sprijinite cu linii de credit cu China de 9 miliarde de dolari, pentru a crește producția petrolieră în comun la mai mult de 800 de mii de barili pe zi.

Printre aceste proiecte, au în vedere și creșterea producției companiei mixte Petrozumano, la 15 mii de barili pe zi, și a companiei Petrourica, la 30 de mii de barili pe zi.

De asemenea, au ajuns la un acord pentru a dezvolta Proiectul Pilot de Injecție Alternativă de Vapor la compania mixtă Petrolera Sinovensa. Acest plan întenționează să crească producția de la 160 de mii de barili pe zi la 230 de mii petrol brut.

Pe de altă parte, au convenit cu inițierea unui proces de reabilitare de 500 de puțuri de petrol pentru a genera până la 42.800 de barili extrași din acest ulei.

“O acțiune strategică și o alianță istorică cu China în toate domeniile economiei, finanțe, energie, petrol, cultura societății”, a declarat Președintele de la Palatul Miraflores, unde a avut loc întâlnirea.

De asemenea, a informat despre construcția rafinăriei venezuelene în orașul Jieyang, China, că se află la 18% pănâ la finalizare. O alianță în care China investește 60%, și Pdvsa 40%.

El a adăugat că rafinăria va genera 400 de mii de barili pe zi, din care Pdvsa speră să producă 280 de mii barili/zi. “Venezuela este în prim-plan (…) ca o națiune liberă independentă”.

La ceremonie au participat ministrul Puterii Populare pentru Petrol și președintele Pdvsa, Eulogio del Pino, ministra de externe, Delcy Rodriguez, vicepreședintele de Planificare și Cunoaștere și șeful Comisiei Mixte de Nivel Înalt China-Venezuela, Ricardo Menendez, și președintele CNPC, Wang Yi Lin. Aceste acțiuni au ca scop consolidarea celor 15 motoare productive ale Agendei Economice Bolivariene, lansată de Guvernul Național pentru a stimula aparatul productiv al țării și a contracara războiul economic început de cei de dreapta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets