Venezuela și China au semnat acorduri de 2.800 milioane de dolari pentru a crește producția de petrol


VChoilCaracas, 12 iunie 2017 (RNV)

Republica Bolivariană a Venezuelei și Republica Populară China au semnat acorduri de cooperare în valoare de 2 miliarde 800 de milioane de dolari, în scopul de a crește producția de petrol în comun la 325.000 de barili pe zi, a informat Vicepreședintele de Planificare și Cunoaștere, Ricardo Menendez, în ceea ce privește balanța de comision la nivel înalt China-Venezuela.

Menendez a spus că această creștere va avea loc la Fâșia Petrolieră Orinoco Hugo Chavez, ca parte a dezvoltării societăților mixte Petrozumano și Petrosinovensa, și întreținerea integrală a 300 de sonde în Blocul Ayacucho, a raportat Agenția Venezueleană de Știri pe site-ul său.

În acest sens, Menenedez a explicat că Petrosinovensa va trece de la o producție de 165 de mii de barili pe zi, la 230 de mii, în timp ce compania mixtă Petrozumano va avea o creștere cu 15 mii de barili suplimentari pe zi în producția sa. Creșterea producției va fi completată de reconectarea puțurilor din Lacul Maracaibo. Astfel, Menendez a spus că Venezuela și China au reafirmat angajamentul de a continua construcția rafinăriei Nanhai (provincia Canton), care va avea capacitatea de a procesa 400 de mii de barili pe zi de țiței proveniți din Fâșie.

De asemenea, datorită unei investiții de 450 de milioane de dolari cele două națiuni au convenit să intensifice dezvoltarea infrastructurii echipamentelor proiectului Puerto de Aguas Profundas din Araya, din statul Sucre (Venezuela), care va fi folosit ca punct strategic al Fâșiei pentru transportul de țiței brut pe piața internațională.

„Acest port care va fi amplasat în Araya, va permite navelor mari care vor avea legătură cu tot comerțul de petrol din Venezuela cu Asia și cu toată lumea, și adițional (va avea) capacitatea de a depozita mai mult de 20 de milioane de barili”, a spus el.

Se estimează că portul va avea o capacitate de rezervă de 20 de milioane de barili și se va conecta printr-un sistem de conducte cu Fâșia.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets