Venezuela și China au semnat acorduri în valoare de 2.000 milioane de dolari, pentru impulsionarea construirii de locuințe


Caracas, 21 septembrie 2014 (AVN)

Președintele Republicii, Nicolás Maduro, a semnat duminica trecută un șir de acorduri de cooperare cu Republica Populară Chineză, în valoare de 2.000 de milioane de dolari, în vederea impulsionării marilor misiuni ʺLocuința Venezuelaʺ și ʺCartierul Nou, Cartierul Tricolorʺ.

ʺAvem cu China o alianță strategică la nivel maxim, investim în aceste prime acorduri 2.000 de milioane de dolari, pentru a garanta toate materialele necesare Marii Misiuni Locuința Venezuela și Marii Misiuni Cartierul Nou, cartierul Tricolor, și pentru a întări producția națională și alianța cu producătorii din țarăʺ, a afirmat președintele.

Resursele provin din Fondul Chinezo-Venezuelean, constituit în 2007 pentru susținerea alianței strategice dintre cele două țări, a explicat mandatarul în cadrul unei reuniuni cu o delegație din țara asiatică, susținută la Palatul Miraflores din Caracas. A amintit, de asemenea, că, prin dezvoltarea ambelor misiuni, se prevede construirea și reabilitarea, până în 2019, a unui număr de 6 milioane de locuințe în toată țara.

ʺÎn acest mod vom ajunge la 25 milioane de persoane care să aibă un cămin, ceea ce reprezintă 80% din populația activă a Venezueleiʺ, a afirmat șeful Statului într-o emisiune la Venezolana de Televisión.

În cadrul întâlnirii s-au semnat patru angajamente în vederea dezvoltării de fabrici industriale ce vor fi construite în statele Carabobo (Puerto Cabello) și Anzoategui, unde se are în vedere crearea unei Zone Economice Speciale în domeniul construcțiilor. Toate aceste fabrici vor trebui să aibă capacitatea de a produce pentru export cel puțin în proporție de 20% din producția lor. Prima alianță industrială constă în construirea unui combinat pentru fabricarea de mașini grele. În al doilea rând, ambele țări s-au angajat să construiască opt fabrici, cu șase linii de producție fiecare, pentru realizarea de componente prefabricate destinate construirii a 200.000 de locuințe anual. În cel de al treilea act se prevede construirea unei fabrici pentru producerea de ferestre și uși, ʺîn scopul menținerii capacității de construire a noilor locuințe și pentru ca Marea Misiunea Cartierul Nou, Cartierul Tricolor să poată conta pe materialele necesare reparațiilor de anvergură din comunitățile noastreʺ, a lămurit Maduro. Prin acordul al patrulea se stabilește o alianță cu întreprinderea chineză JAC Motors, ʺpentru dezvoltarea unei fabrici de camioane, destinate exportuluiʺ spre zona economică a țărilor din Piața Comună a Sudului (Mercosur), Petrocaribe și Alianța Bolivariană a Popoarelor Americii Noastre (Alba).

Guvernele Chinei și Venezuelei au semnat, de asemenea, convenții pentru achiziționarea de materiale care să permită aprovizionarea pieței construcțiilor în ultimul trimestru al anului și impulsionarea marilor misiuni, în scopul îndeplinirii obiectivului lor pentru anul 2015.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets