Venezuela și China au semnat un acord pentru a incrementa rafinarea petrolului


VenezChinaCaracas, 7 iunie 2017 (RNV)

Venezuela și China au semnat un acord în domeniul rafinării petrolului brut, care va permite procesarea a 400 de mii de barili pe zi, a declarat miercuri Vicepreședintele de Planificare, Ricardo Menendez, într-o conversație telefonică cu Venezolana de Television.

Menendez, cel care conduce delegația venezueleană care desfășoară o agendă de lucru în țara asiatică pentru a urmări proiectele petroliere, dezvoltarea mineritului, cea industrială, agricolă și petrochimică, a declarat că acordul prevede prelucrarea țițeiului extras din Fâșia Petrolieră Orinoco „Hugo Chavez” în rafinăria Nanhai, prin colaborarea companiilor de stat Petroleos de Venezuela (Pdvsa) și Corporația Națională de Petrol din China (CNPC).

„Pentru ca acest petrol să poată fi procesat este necesară adecvarea, arhitectura din punctul de vedere al proceselor de rafinare și, în acest caz, rafinăria Nanhai va procesa 400.000 de barili pe zi”, a declarat.

Ministrul de Planificare a spus că cele două națiuni au stabilit secretarul Comisiei Mixte de Înalt Nivel „înaintea Comisiei Mixte pe care o vom desfășura”, și a menționat faptul că la ambasada Venezuelei din China au avut loc o serie de reuniuni pentru a evalua promovarea proiectelor comune în materie de minerit, care permit impulsionarea lanțurilor de fier, oțel și aluminiu.

Vicepreședintele de Planificare a raportat că delegațiile din Venezuela și gigantul asiatic au analizat dezvoltarea a 700 de proiecte care primesc finanțare de la Banca de Dezvoltare a Chinei.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets