Venezuela și China consolidează alianțele strategice în domeniul locuințelor


locuinte_venezuelaCaracas, 13 mai 2017 (RNV)

Ministrul Puterii Populare pentru Locuințe și Habitat, Manuel Quevedo, a oferit un bilanț din prima zi de activități în cadrul vizitei sale în Republica Populară China pentru a participa la Forumul de Cooperare O bandă și O Cale, și de a dezvolta o serie de întâlniri cu autoritățile și companiile din această țară.

„Îndeplinind instrucțiunile președintelui nostru, Nicolas Maduro Moros, pentru a consolida alianța noastră strategică cu China, am venit pentru a întări și mai mult ceea ce este Marea Misiune Locuința Venezuela și Marea Misiune Barrio Nuevo, Barrio Tricolor”, a declarat înaltul funcționar al Guvernului Bolivarian, care a explicat că în vizita sa își propune să consolideze în continuare alianța strategică integrală cu China, și să contribuie la îndeplinirea scopurilor propuse de Executiv, printre acestea terminarea a 520 de mii de case pentru sfârșitul anului 2017, precum și consolidarea aparatului productiv național și a sistemului logistic al misiunilor mai sus menționate.

În ceea ce privește participarea acestuia la forumul Franja și Ruta, șeful Ministerului de Locuință și Habitat, a anunțat că China și Venezuela vor continua să avanseze și să consolideze cooperarea bilaterală acum, în cadrul acestei noi inițiative promovată de țara asiatică, cu vedere spre o lume multipolară.
„Vom avansa în construirea Patriei la care visăm, Patria pentru copiii noștri, pentru familiile noastre. Sunt zile de construcție, de consolidare și dezvoltare a Venezuelei”, a declarat ministrul, în timp ce a anunțat că va continua să facă public progresul dezvoltării agendei sale de lucru în China.

Propusă în 2013 de către președintele chinez, Xi Jinping, inițiativa Franja și Ruta se compune din Fâșia Economică de la Drumul Mătăsii și Drumul Mătăsii Maritime a secolului XXI. Scopul său este de a construi o rețea de comerț și infrastructură de-a lungul rutelor comerciale antice care leagă Asia cu Europa, Africa și alte teritorii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets