Venezuela și China consolidează viziunea geopolitică pentru dezvoltarea comună

Venezuela și China consolidează viziunea geopolitică pentru dezvoltarea comună


vn_chCaracas, 15 august 2016 (MPPRE)

Secretariatul Tehnic al Comisiei Mixte de Înalt Nivel China-Venezuela, a instalat în dimineața zilei de luni, la sediul Ministerului de Externe venezuelean, a-V-a Reuniune a acestei Comisii, cu scopul de a aborda și evalua proiectele și programele care dezvoltă ambele țări în conformitate cu schimbul bilateral.

Susținerea celei de-a V-a Reuniune a fost prezidată de Ricardo Menéndez, șef al Comitetului Mixt de Nivel Înalt China-Venezuela.

Menéndez a declarat că sunt revizuite cele 672 de proiecte pe care Venezuela le are în prezent cu China. A spus că din aceste proiecte, 131 sunt noi și corespund cu acțiunile strategice din Agenda Economică Bolivariană impusă de Guvernul Revoluționar pentru a ataca războiul economic care s-a dezlănțuit împotriva Patriei lui Bolivar.

Pe de altă parte, se vor evalua 338 de proiecte „de pe agenda comună, care sunt deja finalizate și sunt la dispoziția tuturor venezuelenilor din punctul de vedere al serviciilor, infrastructurii și activelor de producție”, a detaliat Menendez.

Alte 203 proiecte care sunt în curs de desfășurare vor fi, de asemenea, abordate, între care se regăsesc producția de aparatură electronică Haier și compania de asamblare de transport terestru masiv Youtong.

„Între China și Venezuela există un plan de dezvoltare de mare amploare (…) este atât de puternică relația cu gigantul asiatic, este atât de intensă schema geopolitică, încât putem spune că avem un plan comun cu China pentru 10 ani”, a declarat Vicepreședintele de Planificare.

Menendez a precizat că pentru atingerea obiectivelor proiectelor vor fi luate în considerare următoarele puncte: „unul, creșterea capacității de distribuție a mărfurilor și produselor în cazul Venezuelei (…) și doi, ceea ce are de-a face cu (…) agro-industria, farmaceutica și zona industrială”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets