Venezuela și China își consolidează alianțele pentru a spori producția industrială


venezuela_chinaCaracas, 29 februarie 2016 (AVN).

Miniștrii venezueleni și chinezi s-au întâlnit lunea aceasta la Beijing pentru a consolida alianțele bilaterale în domeniul productivității și pentru a stabili participarea țării asiatice în cadrul celor cele 14 motoare de progres ale Agendei Economice Bolivariene.

Delegația venezueleană, compusă din Vicepreședintele pentru Planificare și Cercetare, Ricardo Menéndez, Ministrul Petrolului și Mineritului, Eulogio Del Pino, și Simón Zerpa, secretarul comisiei China-Venezuela, au călătorit în gigantul continent asiatic urmând instrucțiunile președintelui Nicolás Maduro de a expune demersurile înaintate în cadrul agendei economice și pornind de aici să fie stabilite noi convenții între cele două state.

Ménendez a precizat că pe parcursul întâlnirilor susținute lunea trecută cu președintele Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă din China, ministrul Xu Shaoshi, și cu vicepreședintele său, Ning Jizhe, au fost propuse alianțe productive în domenii precum: farmacie, industrie, petrochimie, hidrocarburi, minerit, sectorul forestier și turism.

“S-a lucrat la o schemă în care partea chineză să investească în dezvoltarea acestor domenii în Venezuela și s-au discutat tematici extrem de importante pentru consolidarea legăturilor între aceste două țări, precum și participarea directă a Chinei în concepte precum Arcul Minier și încurajarea cooperării în Fâșia Petrolieră a Fluviului Orinoco”, a declarat Menéndez.

Delegația venezueleană a fost trimisă în China de președintele statului, Nicolás Maduro, pentru a expune cele 14 motoare de progres ale Agendei Economice Bolivariene, schițată de guvernul național în vederea dezvoltării economiei țării.

“În cadrul acestui parteneriat strategic cu Republica Chineză avem noi teme menite să consolideze relațiile financiare, energetice, industriale și agroindustriale”, a semnalat președintele țării sâmbăta trecută când a informat cu privire la vizita delegației ministeriale în China.

În această vizită, miniștrii venezueleni au avut întâlniri cu reprezentații Băncii de Dezvoltare a Chinei și vor participa la un Forum în care vor expune Agenda Economică venezueleană, în cadrul căruia vor participa 50 de companii chineze.

Agenda Economică Bolivariană este un mecanism gândit de Guvernul președintelui Nicolás Maduro în vederea construcției unei noi scheme economice care să îndepărteze dependența petrolieră și la care să poată lua parte companii publice și private pentru a răspunde nevoilor reale ale populației.

Agenda cuprinde descrierea celor 14 motoare de progres care includ sectoarele: agroalimentar, farmaceutic, industrial, noi exporturi menite să sporească veniturile în valută, sectorul comunalo-economic, social și socialist; hidrocarburi, petrochimie, minerit, turism național și internațional, construcții, sectorul forestier, industrie militară, telecomunicații și informatică, domeniul bancar public și privat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets