Venezuela și China semnează acorduri de alinață strategică integral


Caracas, 21 iulie 2014 (MPPRE)

Luni, 21 iulie a.c. a avut loc ceremonia de încheiere a celei de a XIII-a Comisii Mixte la Nivel Înalt China – Venezuela, instalată sâmbăta trecută la Casa Amarilla Antonio Sucre din Caracas, în vederea concretizării alianței strategice integrale între ambele națiuni, în urma vizitei oficiale a Președintelui Xi Jinping în Republica Bolivariană Venezuela

Ministrul Puterii Populare pentru Planificare, Ricardo Menendez și E.S. dl. Xu Shaoshi, Ministru al Comisiei Naționale de Dezvoltare și Reformă din China, au prezidat această comisie la nivel înalt, în cadrul căreia au fost evaluate principalele proiecte de cooperare și s-au semnat acorduri bilaterale cu menirea de a stimula aparatul productiv asociat din țară.

În vederea consolidării relațiilor bilaterale și de frăție între Republica Bolivariană Venezuela și Republica Populară Chineză, președinții Nicolás Maduro și Xi Jinping au decis să înființeze o asociație strategică integrală, care să urmeze drumul trasat de Comandantul Suprem, Hugo Chávez, după asumarea președinției, în anul 1998, și au stabilit noi alianțe prin care doresc să deschidă un nou capitol spre beneficiul ambelor popoare, după cum se arată în Declarația Comună.

În total, s-au semnat în cadrul vizitei prezidențiale 38 de documente în sfera transporturilor, culturii, tehnologiei, industriei, construcției, finanțării, comunicațiilor, energiei și mineritului.

Președintele Nicolás Maduro a evidențiat evoluția substanțială în baza acestei cooperări bilaterale, grație proiectului socialist inițiat de Comandantul Suprem al Revoluției, Hugo Chávez.

La rândul său, Președintele Xi Jinping a afirmat că țara sa este dispusă să coopereze cu Venezuela pentru a continua dezvoltarea legăturilor de înfrățire la o scară cât mai înaltă și a subliniat că obiectivul principal al vizitei sale este acela de a întări prietenia cu Venezuela, de a accentua încrederea reciprocă, de a lărgi cooperarea și de a promova dezvoltarea comună.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets