Venezuela și China vor pune pe orbită satelitul Antonio José de Sucre


satelit5 octombrie 2014 (ziarul Correo del Orinoco)

La închiderea celui de al Treilea Congres al Culturii în Revoluție, realizat la Caracas, Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a anunțat lansarea celui de al treilea satelit al țării, care va primi numele lui Sucre, în onoarea marelui erou al independenței sud-americane, Marele Mareșal Antonio José de Sucre.

ʺFelicit extraordinarul congres al culturii, care a avut loc în aceste săptămâni și nu există o modalitate mai bună pentru închiderea lui, pentru a face un pas înainte, decât desemnarea numelui pentru cel de al treilea satelitʺ, a afirmat Mandatarul Național.

ʺDoresc să sărbătoresc denumirea acestui al treilea satelit, Antonio José de Sucre, Eliberatorul Americii de Sud, al treilea satelit al Patriei noastre, construit în colaborare cu Chinaʺ, a evidențiat Mandatarul Național. ʺÎn aceasta constă revoluția științifică și tehnologicăʺ, a afirmat, referindu-se la satelit.

În cadrul discursului său, Maduro a amintit că Președintele Hugo Chávez a ridicat la cel mai înalt nivel numele lui Bolívar, atunci când a convenit cu China construcția, lansarea și punerea pe orbită a primului satelit venezuelean.

Ministrul pentru Educație Universitară, Știință și Tehnologie, Manuel Fernández, a semnat cu întreprinderea chineză Marele Zid construirea și lansarea de dotări aerospațiale. Ministrul Fernández a explicat că folosirea sateliților venezueleni aduce foloase indispensabile, pe lângă rolul lor pe termen lung, pentru dezvoltarea națiunii.

Cu acest satelit se ajunge la trei puși pe orbită de către Guvernul Național, ca rezultat al alianțelor Venezuelei cu China, în scopul obținerii suveranității tehnologice a țării.

Primul satelit venezuelean a fost cel denumit Simón Bolívar, lansat pe orbită la 29 octombrie 2008, cu obiectivul de a facilita accesul și transmiterea de servicii de date prin Internet, telefonie și televiziune, ceea ce a permis Guvernului să realizeze transmisii internaționale fără a fi nevoie să plătească altor țări.

Al doilea satelit care a ajuns în spațiu, Miranda, a fost lansat pe orbită la 29 septembrie 2012, pentru a efectua observări terrestre care să permită dezvoltarea agriculturii, sanătății și, în mod special, pentru recunoașterea locurilor în care să fie pus în aplicare programul Marea Misiune Locuința Venezuela.

Responsabilă cu construirea acestui al treilea satelit este Corporația Industrială Marele Zid Chinezesc și el va fi controlat, la fel ca și satelitul Miranda, de personal venezuelean, de la baza de control a Stației Terestre de Control Satelital, aflată în statul Guárico și prin instalațiile Sistemului de Aplicații Terestre de la Baza Aeriană Francisco de Miranda din Caracas.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets