Venezuela și Egiptul au coordonat trimiterea de ajutor umanitar în Palestina


venezuela_egiptCairo, 06 august 2014 (MPPRE)

Ministrul de Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Elías Jaua, a reiterat dorința poporului venezuelean de a lupta cu ardoare pentru dezvoltarea relațiilor diplomatice și politice cu Republica Arabă Egipt.

Aceasta a fost declarația ministrului în cadrul unei conferințe de presă de la Cairo, Egipt, în care a evidențiat, de asemenea, munca și eforturile depuse de această țară sprijinirea încetării conflictului între Israel și Palestina.

Jaua a făcut o vizită și la Spitalul Nasser, unde se îngrijesc victime ale atacurilor teroriste ale Israelului din Fâșia Gaza. Cu această ocazie, a declarat: ”am văzut grija și calitatea umană cu, care sunt tratați răniții de personalul medicat, comunitatea mondială mulțumește întregului guvern al Egiptului”.

A mulțumit Egiptului pentru eforturile de pace pe care continuă să le realizeze în favoarea încetării definitive a masacrului împotriva palestinienilor “mai ales reușita obținută în aceste 72 de ore de armistițiu, care mulțumită Domnului se împlinesc fără multe inconveniente. Ne-au explicat detaliat implicațiile și eforturile care ar mai trebui făcute pentru un armistițiu nedereminat care să permită să se reia efortul principal care este dialogul între părți.”

Elías Jaua a semnalat că s-a solicitat colaborarea Egiptului pentru coordonarea trimiterii de ajutor umanitar pe care poporului Venezuelei îl va trimite victomelor din Fâșia Gaza.

“Mulțumim pentru sprijinul acordat în punerea la dispoziție a unor curse aeriene pentru ca ajutorul venezuelean să ajungă. De asemenea pentru a ajuta, proteja și adăposti victímele acestui conflict inegal și disproporțional”.

Elías Jaua a comunicat că ajutorul consistă în 6 tone de materiale chirurgicale și medicamete, în afara celo 10 tone de alte bunuri cum sunt alimente neperisabile, pături, lumânări, îmbrăcăminte, încălțăminte, printre altele, care vor fi trimise în următoarele zile.

A anunțat că Republica Bolivariană a decis să trimita 242 de barili anuali de combustibil pentru folosul societății palestiniene, precum și contribuția în reconstrucția Gazei, școlilor, spitalelor, serviciilor publice și caselor, care au fost distruse de armata israeliană într-o evidentă violare a drepturilor omului”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets