Venezuela și FAO semnează convenția pentru sprijinirea sistemului de producție al orezului în Africa


Caracas, 12 Mai 2014 (AVN).

FAO LogoGuvernul Venezuelei și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO, inițialele în engleză) au semnat o convenție pentru sprijinirea sistemelor sustenibile de producție a orezului în mai multe state afectate de foamete din Africa subsahariană.

Vicepreședintele pentru Aria Socială, Héctor Rodríguez, a comentat că s-a ajuns la acest acord în cadrul celei de-a XXXIII-a Conferințe Regionale a FAO, care s-a încheiat vinerea trecută în Santiago de Chile, Chile.

“S-a semnat o convenție prin care CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene) vor contribui la redresarea Africii, în funcție de experiența pe care a avut-o CELAC cu Haiti”, a explicat Rodríguez în conferința de presă pentru prezentara progreselor reuniunii săptămânale a Vicepreședenției pentru Aria Socială.

A menționat că în Haiti producția de orez a scăzut din cauza introducerii transnaționalelor și transgenicelor. Nu întâmplător, datorită efortului realizat de CELAC, această națiune și-a putut recupera producția acestei cereale astfel reactivându-și exportarea categoriei.

”FAO vrea să învețe din această experiență pozitivă, dorește să sprijinim Africa și să facem același lucru și acolo”, a spus Rodríguez.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets