Venezuela şi India studiază programe de cooperare pentru dezvoltarea industrială


Cumaná, 6 februarie 2016 (Jurnalul de Orinoco)

Venezuela şi India studiază programe de cooperare pentru dezvoltarea industrială, a informat guvernatorul statului Sucre, Luis Acuña, care a primit sâmbătă vizita ambasadorului acestei ţări în Venezuela, Rahul Shrivastava.

Ambasadorul Shrivastava şi guvernatorul Acuña au susţinut o întâlnire în Cumaná, capitala statului Sucre. La finalul reuniunii, guvernatorul Acuña a declarat că s-a discutat cu diplomatul din India „posibilitatea ca Sucre să fie unul dintre statele care să întreprindă o serie de programe de cooperare. În fapt, regiunea noastră prezintă multe similitudini cu India, una dintre ele fiind clima. Noi oferim oportunitatea ca unele dintre acordurile subscrise cu Venezuela să poată fi realizate în Sucre”.

Unul dintre punctele abordate în cadrul reuniunii a fost cel al producerii de alimente şi produse farmaceutice, domenii în care India demonstrează mari progrese.

„Ambasadorul a discutat deja cu vice-preşedintele Venezuelei, Aristóbulo Istúriz, privind posibilitatea de  a demara activitatea în sfera farmaceutică”, a spus Acuña.

Guvernatorul a declarat că guvernul Indiei este dispus nu numai să deschidă noi companii pe teritoriul venezuelean, ci să şi reabiliteze unele ce necesită investiţii.

La rândul său, ambasadorul Shrivastava a menţionat că Sucre are tot ceea ce este necesar în vederea dezvoltării industriilor, printre altele a enumerat terenurile şi gazul, precum şi accesul la apă.

„Ţara mea a reuşit să dezvolte unele industrii de producţie pentru cacao şi mango, care sunt companii ce necesită foarte puţin pentru a se constitui şi a funcţiona; totuşi, avem probleme serioase cu deficitul de teren şi apă. Acest stat (Sucre) are mult potenţial pentru agricultură, acvacultură şi pescuit, iar cu cooperarea Indiei în aceste domenii de producţie ar putea să se dezvolte şi mai mult. India dispune de diverse programe de cooperare şi ideea este aceea de a studia în profunzime pentru a identifica pe cele de care ar putea beneficia acest stat”, a explicat ambasadorul.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets