Venezuela și Iran pun bazele celei de-a VIII-a Comisie Mixtă la Nivel Înalt


comisie mixtaCaracas, 16 septembrie 2014 (MPPRE)

Ministrul de Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Rafael Ramírez, împreună cu miniștrii Puterii Populare pentru Industrii, José David Cabellos, Energie și Petrol, Asdrúbal Chávez, ministrul pentru minerit și comerț al Republicii Iran, Mohammad Reza Nematzadeh, au pus bazele celei de-a VIII-a Comisii Mixte la Nivel Înalt în Casa Amarilla Antonio José de Sucre, sediul Ministerului de Externe venezuelean.

Reuniunea a avut ca obiectiv revizuirea proiectelor care sunt încă în desfășuare, precum și explorarea unor noi arii de cooperare între ambele națiuni.

Întâlnirea a fost constituită din 5 grupuri de lucru care reunesc sectoarele de cultură, sport, educație, tineret, industrie, știință, tehnologie, sănătate, energie, agricultură, , locuințe, comerț și vame.

Evenimentul a fost propice pentru studierea proiectelor comune, și luarea acțiunilor necesare pentru optimizarea și garantarea dezvoltării eficiente a acestora, pentru a configura un nou nivel în relația de cooperare.

Venezuela și Iran au semnat 265 acorduri, datorită Memorandumului de Înțelegere care a fost semnat de ambele state în mai 2001.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets