Venezuela și Kuweit evaluează punerea în aplicare a Acordului din Algeria


ven_kuweitKuweit, 8 februarie 2017 (MPPRE)

Ca parte a turului realizat de țările OPEC și non OPEC, Cancelarul Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez și Ministrul pentru Minerit și Petrol, Nelson Martinez, au sosit în Statul Kuweit pentru a determina îndeplinirea acordului din Algeria, împreună cu cancelarul Sabah Jaled al-Ahmad Al Sabah și titularul energiei din acea țară, Essam al Marzuk.

Cancelarii au consolidat relațiile bilaterale și de fraternitate existente între cele două țări și examinează mediile de cooperare în domeniile multilaterale, ca parte a Mișcării Țărilor Nealiniate (NAM), și coordonarea țărilor arabe și sud-americane. De asemenea, a fost stabilită o dată pentru a duce la capăt Prima Comisie Mixtă Venezuela-Kuweit, în scopul extinderii cooperării în diverse domenii.

Ministra a anunțat prin intermediul contului său de Twitter că, odată cu această reuniune, a fost convenită o cooperare mai strânsă “în domeniul energiei, petrochimiei și apelor, pentru beneficiul popoarelor noastre”.

La această activitate s-a abordat, de asemenea, problema petrolului, aspect despre care diplomatul venezulean a spus că s-a efectuat o recenzie exhaustivă, pentru a verifica dacă se îndeplinește în mod corespunzător acordul istoric stabilit între țările OPEC și cele non-OPEC, constituit pentru a stabiliza piața petrolului.

Kuweit integrează împreună cu Venezuela, Rusia, Oman și Argelia, comisia ministerială de monitorizare responsabilă cu verificarea acordului de reducere a producției, prin care OPEC se angajează să producă 1,2 milioane de barili pe zi, și țările non-OPEC să producă alți 558.000 de barili pe zi.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets