Venezuela și Portugalia execută 22 de acorduri de cooperare pentru dezvoltarea integrală a popoarelor lor

Venezuela și Portugalia execută 22 de acorduri de cooperare pentru dezvoltarea integrală a popoarelor lor


Caracas, 08 ianuarie 2018 (AVN)

Ministrul Afacerilor Externe, Jorge Arreaza, a declarat că între guvernele Venezuelei și Portugaliei sunt puse în aplicare aproximativ 22 de acorduri, cu scopul de a consolida alianța de cooperare dintre cele două țări, pentru dezvoltarea socio-economică a popoarelor lor.

În timpul instalării celei de-a XI-a Comisii de Urmărire între cele două națiuni, care a avut loc în Caracas, ministrul venezuelean a subliniat faptul că, în ultimii 10 ani, aceste două țări au semnat 189 de acorduri.

A spus că între acordurile bilaterale se evidențiază cele legate de industria farmaceutică, industria agroalimentară și alte necesități de bază. Arreaza a spus că țara europeană a fost un aliat fundamental al națiunii, după sancțiunile economice ale Statelor Unite și Uniunii Europene împotriva Guvernului Național.

În acest sens, el a invitat națiunea europeană să participe la noul sistem economic și productiv condus de Revoluția Bolivariană.

’’Venezuela va face salturi mari în politica sa economică, iar comunitatea portugheză rezidentă în țară va simți impactul. Avansăm cu cripto-moneda noastră Petro, care va avea susținere în petrol, în bogăția noastră minerală. Suntem într-un proces de inovare, iar Portugalia este chemată să investească și să participe la noile procese economice’’, a spus el.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Portugaliei, Augusto Santos Silva, a mulțumit poporului și Guvernului Venezuelei pentru toată solidaritatea pe care au oferit-o națiunii în vremuri dificile.

’’Este o conexiune bazată pe factorul uman. Când Portugalia a suferit o profundă criză economică, financiară și socială, între 2010, 2014 și 2015, în acel moment, în acea perioadă foarte dificilă pentru economia și poporul portughez, multe companii portugheze au găsit în Venezuele oportunități pentru investițiile și piețele pentru produsele lor’’, a spus.

El a confirmat că piața venezueleană a fost foarte importantă pentru portughezi.

’’Toți am trecut prin crize. Aceste momente pot fi depășite cu prijin comun. Dificultățile sunt temporare și se pot depăși cu muncă, inițiativă și o bună cooperare reciprocă. De aceea, Portugalia își exprimă dorința de a sprijini Venezuela’’, a susținut acesta.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets