Venezuela și Rusia ajung la noi acorduri bilaterale

Venezuela și Rusia ajung la noi acorduri bilaterale


Sochi, Rusia, 24 noiembrie 2017 (RNV)

Cu un real succes a avut loc în Moscova, Rusia, cea de-a XIII-a Comisie Interguvernamentală la Nivel Înalt (CIAN) Rusia-Venezuela, unde au fost atinse acorduri importante care vor permite construirea unui nou concept de economie și cooperare.

La eveniment au participat Vicepreședintele Sectorial de Economie, Wilmar Castro Soteldo, care a ratificat importanța acestei alianțe strategice, pe care a descris-o drept o realizare a Guvernului Bolivarian pentru că a dat o abordare globală, sistemică, interdependentă și holistică relațiilor bilaterale în domeniile economice, tehnologice, productive și ecologice.

’’I-a fost acordată relevanță tehnologiei informației, aparatului industrial productiv și problemei contribuțiilor agricole, îngrășămintelor, contribuțiilor pentru dezvoltarea agriculturii’’, a spus înaltul oficial.

În această ordine de idei, a fost posibil, de asemenea, să se cunoască progresul în domeniul mineritului, ca fiind una din principalele surse de diversificare a economiei, în acest sens, ministrul pentru Dezvoltarea Minieră Ecologică, Victor Cano, a subliniat acordurile de cooperare care vor consolida construirea de cunoștințe și tehnologii pentru a exersa un minerit responsabil cu mediul înconjurător.

Reuniunile au vizat dezvoltarea a patru domenii specifice: explorarea și exploatarea minieră, formarea personalului venezuelean, consolidarea laboratoarelor și explorarea de noi afaceri cu companii rusești.

În declarațiile sale, Cano a anunțat că, Caracas și Moscova au semnat un protocol de înțelegere care va permite includerea companiilor și instituțiilor de cercetare științifică rusești în proiectele miniere ale țării, în special în aur și diamante.

Prin urmare, se așteaptă ca o delegație a producătorului rus de diamante Alrosa să viziteze Venezuela în primul trimestru al anului 2018, pentru a evalua domeniile de cooperare.

Începând de luni, 20 noiembrie, Comisia de Înalt Nivel a avut reuniuni pentru a consolida printre altele, cele peste 261 de acorduri semnate între Venezuela și Rusia în sectoarele agricol, petrolier, de gaze, industrial, militar, de locuințe și tehnologii, printre altele.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets