Venezuela și Rusia ratifică o alianță “istorică și strategică” prin noi acorduri


venezuela_rusiaCaracas, 06 decembrie 2016 (Correo del Orinoco)

Marți, guvernele Republicii Bolivariene Venezuela și Federația Rusă au ratificat alianța strategică dintre cele două țări în domeniul militar, energetic și agricol, după cum a spus Președintele Nicolas Maduro Moros, cu ocazia celei de-a XII-a Reuniune a Comisiei Interguvernamentale de Înalt Nivel între cele două națiuni.

“Cu Rusia s-a ratificat cooperarea în domeniul militar, de apărare antiaeriană, cele mai moderne din lume, încă mai vin echipamente de artilerie blindate, de infanterie, precum și alte domenii militare în care vom continua cooperarea în pregătirea oficialilor și soldaților noștri”, a spus prin intermediul unui lanț de radio și televiziune.

Președintele venezuelean a declarat că cele două țări au ajuns la acorduri privind noi subiecte.

El a explicat că Rusia va trimite cei mai buni specialiști ai săi și companiile din domeniul agriculturii pentru a lucra în cinci state agricole din Venezuela, și, prin urmare, să furnizeze tehnologie, echipamente, cunoștințe și capital pentru producția de alimente.

Rusia va trimite mai mult grâu Venezuelei

Nicolas Maduro a spus că, de asemenea, s-a stabilit ca Rusia să trimită Venezuelei tot grâul de care are nevoie de la începutul anului 2017.

“Alianță istorică”

“A fost o zi de succes, de ratificare a alianței istorice și a alianței strategice între Federația Rusă, condusă de colegul și fratele nostru Vladimir Putin, și Republica Bolivariană Venezuela, condusă de acest fiu al lui Hugo Chavez, Nicolas Maduro, fiul poporului”.

Șeful statului venezuelean a declarat că președintele Vladimir Putin i-a cerut să păstreze problema cooperării petroliere și energetice în agenda centrală a preocupărilor și conversațiilor comune.

“Vom continua întâlnirile, discuțiile și vom continua să ne scriem în mod constant, în fiecare lună dacă este posibil”, a spus acesta.

Șeful statului venezuelean a menționat că în timpul unei conversații telefonice cu președintele rus, acesta a transmis poporului din Venezuela un mesaj de pace, armonie și Crăciun Fericit în familie.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets