Venezuela și Statele Unite ale Americii avansează în noua agendă bilaterală cu privire la respectarea suveranității


venezuela_suaCaracas, 22 iunie 2016 (AVN)

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a declarat că întâlnirea care a avut loc în după-amiaza zilei de miercuri cu subsecretarul de stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri politice, Thomas Shannon, a avut ca subiect principal avansarea către o agendă bilaterală bazată pe respectul reciproc pentru suveranitate.

Președintele Maduro a subliniat faptul că “Venezuela este o țară care și-a recâștigat suveranitatea politică, independența, identitatea și mândria de a fi venezuelean, și Venezuela nu se implică cu nimeni din lume, dar nici nu acceptă ca cineva să se implice în problemele ei interne”.

El a spus că, în timpul conversației cu Shannon, i-a ratificat hotărârea de a construi o agendă de respect între Guvernul Statelor Unite și Guvernul revoluționar.

“Nu este ușor, dar diferențele care au existat întotdeauna, și care există, nu este ușor pentru încercările repetate de a îngrădi țara noastră, de a se implica în problemele noastre interne”, a spus Maduro, indicând în același timp faptul că
i-a ratificat subsecretarului Shannon să îi trimită un mesaj președintelui american, Barack Obama, pentru a stabili o nouă agendă de dialog și respect.

“Sper ca președintele Obama să rectifice poziția pe care a avut-o în ultimii opt ani împotriva Revoluției Bolivariene și în ultimele șapte luni ale guvernului său, și vom putea avansa pe o cale de dialog și respect”, a spus.

Președintele Maduro a dat detalii despre conversația cu Shannon, după întâlnirea din afara Palatului Miraflores (sediul guvernului venezuelean) cu muncitorii din petrol care au defilat miercuri în capitală pentru a susține suveranitatea și independența națională salvată de Revoluția Bolivariană. Shannon a ajuns în țară marți, trimis de către secretarul american, John Kerry, după întâlnirea pe care a avut-o cu ministra de externe din Venezuela, Delcy Rodriguez, în cadrul reuniunii anuale a Organizației Statelor Americane (OEA), care a avut loc în Santo Domingo, Republica Dominicană.

În repetate rânduri, Venezuela a invitat Guvernul Barack Obama să se îndrepte spre o relație bilaterală cu respectarea suveranității și în conformitate cu principiile și scopurile din Carta Națiunilor Unite.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets