Venezuela și Țările de Jos ratifică dispoziția cooperării bilaterale


v_tariledejosCaracas, 25 aprilie 2017 (MPPRE)

Ministrul adjunct de externe venezuelean pentru Europa, Yvan Gil, a avut marți o întâlnire cu directorul Emisferei Occidentale din Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Marcel de Vink.

Reuniunea, care a avut loc la sediul Ministerului de Externe venezuelean, a ajutat ca ambii diplomați să sublinieze importanța relațiilor bilaterale, în vederea stabilirii proiectelor de cooperare comună în beneficiul ambelor popoare.

În cadrul reuniunii, reprezentantul Diplomației olandeze a subliniat disponibilitatea Regatului Țărilor de Jos de a lucra cu Venezuela în diverse domenii, printre acestea, domeniul energetic. „Suntem pregătiți”.

Pe de altă parte, ministrul adjunct Yvan Gil a ridicat cu accent, printre alte teme, proiectele bilaterale în materie de producție agricolă.

Întâlnirea-la care, de asemenea, au fost prezenți Ministrul de externe adjunct al Venezuelei în Caraibe, Raul Licausi, și ambasadorul Țărilor de Jos în țara din America de Sud, Norbertus Wilhelmus Maria Braakhuis- a permis, de asemenea, semnarea actului la I-a Reuniune a Comisiei Mixte pentru Cooperare și a IV-a Reuniune Mixtă în Materie de Droguri.

Venezuela și Regatul Țărilor de Jos au semnat un Memorandum de Înțelegere privind Cooperarea în 2013, care acoperă domeniile de energie, petrochimie, minerit, agricultură, economie, transport, turism, telecomunicații, politică socială, mediu, sănătate, știință, educație, apărare, precum și oricare alta decisă de părți de comun acord.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets