Venezuela și Trinidad Tobago consolidează acordurile bilaterale în materie de gaze


venezuela_trinidadCaracas,12 iulie 2016.

Republica Bolivariană Venezuela și Republica Trinidad Tobago continuă acordurile bilaterale în materie de gaze, în special în dezvoltarea rezervelor din afara coastei, localizate în Câmpul Dragon din Proiectul ”Mariscal Sucre” situat la 40 de km în Nordul coastelor Statului Sucre, în Venezuela.

În acest sens, luni a avut loc o reuniune între Vice-ministrul gazului din Ministerul Puterii Populare al Petrolului din Venezuela, Douglas Sosa; și Ministrul Biroului Primului Ministru al Republicii Trinidad Tobago, Stuart Young,Vice-ministrul Sosa a subliniat faptul că a fost o reuniune importantă și s-au confirmat acordurile subscrise pe 24 mai în Puerto Spania, cu ocazia vizitei președintelui Republicii, Nicolas Maduro, unde s-a pus de acord cu privire la exportul de gaz din Venezuela către Trinidad Tobago.

”Aceasta este cea de-a patra reuniune a noastră după prima semnătură. Astăzi reafirmăm legăturile de integrare pentru accelerarea proiectelor referitoare la acest export de gaz”, a spus Sosa.

Pe de altă parte, Ministrul Biroului Primului Ministru al Republicii Trinidad Tobago, Stuart Young a spus că această reuniune este istorică din două motive, în primul rând a spus că echipele de lucru avansează în ce privește activitatea din Câmpul Dragon din Proiectul ”Mariscal Sucre”, și în al doilea rând, pentru acordul comun de a invita Shell să participe la discuțiile dintre Venezuela și țara sa pentru a fi operatorul din partea Trinidad.

În plus, a spus că progresul activităților este modul cel mai rapid și eficient posibil, atât în acordurile din Câmpul Dragon, precum și în orice altă inițiativă pe care guvernele ambelor țări doresc să le exploateze. ”Pentru guvernul din Trinidad Tobago este o mare onoare și plăcere să continue consolidarea și construirea acestei relații atât de importantă între națiunile noastre”, a declarat Young.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets