Venezuela și Turcia lucrează la acorduri noi de dezvoltare economică

Venezuela și Turcia lucrează la acorduri noi de dezvoltare economică


venezuela_turciaCaracas, 11 octombrie 2016 (AVN).

Venezuela și Turcia lucrează la acorduri pentru dezvoltarea economică bilaterală, a spus președintele Republicii, Nicolas Maduro, după ce s-a întâlnit cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

“Se deschide un set nou de posibilități și cooperare în domeniul energiei, a turismului, transportului aerian, finanțelor, comerțului”, a spus Șeful Statului venezuelean, citat într-un comunicat de presă prezidențial.

Pentru prima dată în istorie, un președinte venezuelean în funcție vizitează Turcia. Președintele Maduro a participat la cel de-al 23-lea Congres Mondial al Energiei, in Istanbul, și a fost invitat la o întâlnire privată cu omologul său turc, informează Presa Prezidențială.
În sectorul energetic, Venezuela și Turcia au semnat luni un memorandum de înțelegere care permite dezvoltarea a cinci proiecte, consolidarea relațiilor și promovarea investițiilor între cele două țări.

Documentul a fost semnat de ministrul Petrolului și Mineritului din Venezuela, Eulogio del Pino, și omologul său turc, Berat Albayrak, în Istanbul, după întâlnirea pe care au avut-o împreună cu șefii de stat ai celor două țări, a raportat Ministerul Comunicațiilor și Informării, într-un comunicat de presă.

Printre proiecte se numără îmbunătățirea sistemelor portuare și a transportului existente în Complexul de Rafinărie Jose Antonio Anzoategui, în schimbul modificării valorii comerciale a cocsului de petrol depozitat la rafinărie; readucerea combustibilului la valoarea de piață pentru zborurile flotei Turkish Airlines, care călătoresc către și din aeroporturile venezuelene, precum și furnizarea de combustibil pe termen lung pentru flota de aeronave de la Petroleos Venezuela, în funcție de disponibilitatea inventarului.

Prin semnare, de asemenea, au fost de acord cu construirea și exploatarea instalațiilor pentru stocarea petrolului în interiorul granițelor Republicii Turcia.

Au fost de acord, de asemenea, cu crearea unui mecanism de schimb de medicamente, alimente și alte necesități, din partea națiunii turce.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets