Venezuela şi UNICEF semnează Planul de Lucru 2015-2019 pentru consolidarea protecţiei populaţiei infantile

Venezuela şi UNICEF semnează Planul de Lucru 2015-2019 pentru consolidarea protecţiei populaţiei infantile


venezuela_UNICEFCaracas, 27 octombrie 2015 (Jurnalul de Orinoco).

Venezuela, reprezentată de către Avocatul Poporului, Tarek William Saab şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), filiala din ţară, reprezentat de Kiyomi Kawaguchi, au semnat luni un Plan de Lucru care va fi executat pe durata a patru ani, cu scopul de a progresa la nivel naţional în domeniul protecţiei copiilor şi adolescenţilor.

Este un plan nou, subscris la sediul Avocatului Poporului din Caracas, care include cinci obiective specifice, între cele care presupun implementarea de măsuri de protecţie împotriva bullying-ului, pentru diminuarea violenţei în sectoarele vulnerabile, precum şi supravegherea aplicării stricte a interzicerii violenţei în toate mediile şi spaţiile şi, nu în ultimul rând, diseminarea, în cadrul comunităţilor, a informaţiei necesare privind violenţa.

Pentru a evalua progresele acestui nou proiect, va avea loc o nouă reuniune, centrată pe o echipă constituită anterior, care va avea sarcina de a stimula aceste acţiuni atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

Odată cu Revoluţia Bolivariană, în Venezuela au fost promovate variate texte legale pentru protejarea drepturilor copiilor şi adolescenţilor. O dovadă în acest sens este promulgarea Legii Organice pentru Protecţia Copiilor şi Adolescenţilor (LOPNA) în anul 2000, lege care apără drepturile fundamentale ale copiilor ţării.

Printre garanţiile consacrate se află dreptul la viaţă, la sănătate, la securitate socială, la protecţie în caz de conflicte armate, dreptul la educaţie, la acces la informaţie, la recreare şi cultură, la recreare şi cultură, la protecţie şi securitate, la participare liberă şi la dezvoltare.

LOPNA promovează, de asemenea, şi educaţia copiilor şi adolescenţilor indigeni şi obligă Statul să garanteze tuturor copiilor şi adolescenţilor indigeni planuri şi programe de educaţie care promovează respectul şi conservarea propriei culturi, a limbii, precum şi asigurarea accesului la cunoştinţele provenite din propriul grup sau cultură.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets