Venezuela solicită Celac să dezvolte noua uniune în slujba poporului

Venezuela solicită Celac să dezvolte noua uniune în slujba poporului


V_CELACCaracas, 25 ianuarie 2017 (AVN)

Prin intermediul mecanismelor, cum ar fi Comunitatea Statelor Latinoamericane și Caribiene (CELAC), țările din America de Sud, Caraibe și America Centrală, s-au unit pentru a construi o nouă imagine de consens și integrare a Americii, a declarat președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, la Summit-ul V al Șefilor de Stat și Guvern ai Celac, care a avut loc în Republica Dominicană.

În activitate, Președintele Național a solicitat a fi „împreună și uniți pentru a face față provocărilor acestei lumi”, pentru a evita confruntările dintre popoarele surori promovate de factorii care „au vrut să creeze intrigi”.

Președintele Maduro a spus că în 200 de ani de viață republicană în America Latină, nu a existat niciodată o instanță de integrare la fel ca CELAC.
„Acest secol XXI a început bine pentru America Latină și Caraibe. Ne bucurăm să împărtășim această zi istorică cu țările latinoamericane și caraibiene (…) Secolul XXI trebuie să fie secolul nostru”, a spus acesta.

În această privință a menționat că, în ciuda diversității ideologice, America Latină și Caraibe au făcut un efort pentru a construi legături de fraternitate în beneficiul fiecăruia dintre popoarele regiunii.

El a subliniat faptul că semnarea unei rezoluții cu caracter unanim între țările CELAC, este o realizare pentru regiune.

În acest sens, a cerut țărilor membre să se unească pentru a inversa orice amenințare a forțelor imperiale, care au ca scop afectarea popoarelor regiunii.

„Sunt sigur că regiunea noastră prezentându-se împreună, unită, cu o abordare comună despre aspectele vitale, va reuși să inverseze orice decizie care urmărește să afecteze viața și drepturile popoarelor noastre”, a subliniat el.

Maduro a mulțumit pentru sprijin țărilor din bloc, pentru respingerea decretului nedrept al fostului președinte al Statelor Unite, Barack Obama, în care Venezuela este considerată ca fiind o amenințare pentru națiunea americană.

„Apreciez profund faptul că sunteți de acord cu noi în consensul unanim, solidaritatea și sprijinul pentru Venezuela”, a spus el.

De asemenea, s-a referit și la importanța consolidării păcii în regiunea latinoamericană și caraibiană, și a fost recunoscător pentru sprijinul Celac în procesul de dialog din Venezuela realizat de Guvernul Național cu sectoarele opoziției politice, reuniuni care sunt însoțite de foști președinți, de Vatican și Uniunea Națiunilor Sud-americane (UNASUR).

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets