Venezuela solicită din nou anularea decretului intervenționist emis de Statele Unite ale Americii

Venezuela solicită din nou anularea decretului intervenționist emis de Statele Unite ale Americii


decret_interventionistPreședintele Republicii, Nicolas Maduro, a anunțat duminică faptul că va cere din nou, în numele poporului din Venezuela abrogarea decretului semnat de guvernul Statelor Unite (EEUU), care declară națiunea sud-americană ca fiind o amenințare neobișnuită și extraordinară.

Președintele a reiterat solicitarea într-o conversație pe care dorește să o aibă cu secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry.

”Este o infamie că eu am speranța ca Barack Obama să corecteze înainte de a părăsi guvernul, și asta îi voi cere secretarului John Kerry, ca Barack să anuleze decretul prin care a declarat Venezuela ca fiind o amenințare neobișnuită, ca Barack Obama înainte de 20 ianuarie să își ia rămas bun cu un mesaj de pace pentru Venezuela, ar fi o moștenire mare’’, a spus șeful Statului în timpul ediției cu numărul 72 din programul său In legătură cu Maduro.

obama_derogaÎn acel spațiu a reiterat faptul că de mai multe ori i-a trimis scrisori președintelui Statelor Unite și nu a primit nici un fel de răspuns. ’’Noi poate am rupt relațiile diplomatice’’ dar ’’am luat calea dialogului, a dialogului cu toată lumea’’.

’’Domnule Președinte Barack Obama: puteți câștiga admirația și respectul Venezuelei dacă aveți curajul de a semna un decret care anulează acel infam decret care spune că țara noastră iubită este o amenințare pentru țara dumneavoastră (…) sper să aveți această măreție’’, a spus.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets