Venezuela solicită Uniunii Europene să reflecteze și să rectifice

Venezuela solicită Uniunii Europene să reflecteze și să rectifice


Caracas, 22 ianuarie 2018 (MPPRE)

Luni, ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Jorge Arreaza, a declarat în numele Guvernului Bolivarian, respingerea fermă a deciziei Uniunii Europene de emitere a unei serii de măsuri restrictive împotriva Venezuelei.

’’Ne-am întors la ce e mai rău din imperialism și la cea mai gravă expresie a aroganței, supremației și rasismului (…) este regretabil faptul că Uniunea Europeană (UE) se află la coada imperialismului, este regretabil că a emis o serie de măsuri restrictive împotriva cetățenilor venezueleni, împotriva Venezuelei și a instituționalității democratice a acesteia’’.
De asemenea, ministrul a asigurat că este vorba despre un atac împotriva Revoluției Bolivariene și a instituțiilor sale, considerând, de asemenea, că motivațiile folosite de UE pentru a încălca Dreptul Internațional, sunt aceleași cu cele folosite de către Departamentul de Stat al Statelor Unite.

’’UE și-a subordonat politica externă la politica SUA; este un comportament neregulat și regretabil. Venezuela invită UE să reflecteze și să rectifice, deoarece independența noastră este sacră, instituțiile noastre sunt legitime și nu vom accepta niciodată o perturbare extrateritorială a vieții noastre’’.

În cele din urmă, șeful Ministerului de Externe a indicat cea mai fermă dispoziție a președintelui constituțional, Nicolas Maduro, de a apăra adevărul Venezuelei în fața oricărei agresiuni.

’’Este regretabil faptul că factorii extraregionali vin să se alăture grupurilor care doresc să atace Venezuela. Știm că acești factori călătoresc și sunt îndrumați de cei care au instruit UE să sancționeze Venezuela. Comandamentul politic al Venezuelei este dispus să apere adevărul Venezuelei în orice formă și în orice moment, trebuie doar să ne cheme’’, a concluzionat el.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets