Venezuela sprijină poziția Republicii Argentiniene în privința reeșalonării datoriei de țară și contra așanumitelor Fonduri Vultur


Pesos

Photographer: Diego Giudice/Bloomberg via Getty Images

Republica Bolivariană Venezuela Ministerul Puterii Populare pentru Relații Externe

COMUNICAT

Președintele Nicolás Maduro Moros, Guvernul său și Poporul Republicii Bolivariene Venezuela, din leagănul Eliberatorului Simón Bolívar și al Gigantului Americii noastre Hugo Chávez, exprimă cea mai categorică respingere a recentului eșec juridic extern, favorabil unui grup speculativ restrâns, așa-numitele Fonduri Vultur, prin care se refuză reeșalonarea datoriei de țară a Republicii Argentina.

Denunță această atitudine ca fiind o tendință de obstaculizare și limitare a capacității Statelor Suverane de a se consolida și a încheia acorduri cu creditorii, ceea ce periclitează stabilitatea și suveranitatea financiară a țărilor, condamnând dreptul la bunăstare și dezvoltare al popoarelor.

Cere respectarea suveranității și independenței financiare a guvernelor și țărilor din zona Americii noastre și a tuturor victimelor acestor mecanisme la nivel mondial. Recunoaște hotărârea Argentinei de a-și onora în continuare compromisurile financiare, așa cum a demonstrat-o din anul 2001, când a obținut acordul a mai mult de 92% dintre creditorii săi.

Exprimă cel mai ferm sprijin pentru Președinta Cristina Fernández de Kirchner, pentru guvernul său și marele popor al lui José de San Martín, poporul frate argentinian.

Caracas, 25 iunie 2014

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets